Foto af romanen Hedeselskabet skrevet af Malte Tellerup

Bibliotekaren anbefaler... Hedeselskabet

15.01.21
Romanen Hedeselskabet skrevet af Malte Tellerup, der foregår i det yderste Vestjylland, hvor den københavnske fortæller møder en anderledes lokalbefolkning...

I starten af Hedeselskabet af Malte Tellerup, leder en jeg-fortæller sammen med sin kæreste og gode ven efter en gård at bo på i det alleryderste og mest øde af Vestjylland.

Det lykkes endelig, da de møder den lokale bonde Mads og lejer en let forfalden gård, hvor der blandt andet står vand i kælderen, som man lige skal holde øje med ikke stiger for meget.

I mødet med den stoute vestjyde i det barske og forrevne landskab er tonen sat til en roman, der vil undersøge mødet mellem unge, kunstneriske københavnere og tavse, handlekraftige og måske mentalt mere primitive landboere i Vestjylland. Således forløber to tredjedele af romanen med svalende, flotte beskrivelser af naturen og møder med de lokale og små konflikter mellem dem og kærlighedskonflikter mellem de tre unge og andre venner, som besøger dem.

Det er en langsom, sansende fortælling hele vejen igennem, hvor naturens skønhed og voldsomhed sætter tonen for til slut i den sidste ca. tredjedel at accelere, og flytte fortællingen et overraskende og personligt eksplosivt sted hen.

Hvorhen vil jeg selvfølgelig ikke afsløre, men jeg synes du skal læse den, hvis du godt kan lide fx Meter i sekundet af Stine Pilgaard, men måske også godt, i forhold til den, kan kapere lidt mindre humor og noget mere desperation.

Materialer