Forsiden af bogen "3 er løgnerens tal"

Bibliotekaren anbefaler... 3 er løgnerens tal

Af Greve Bibliotek ( )
08.06.22
Ida er begejstret for true crime og anbefaler dig at læse "3 er løgnerens tal" af Peter Kaae.

Indrømmet, jeg er ret begejstret for true crime og sluger en del bøger og podcasts om emnet. Derfor var jeg spændt da jeg fik Peer Kaaes nye bog 3 er løgnerens tal i hænderne for kan det nu passe at man kan gennem sproganalyser kan vurdere om folk lyver? Peer Kaae er journalist og har i mange år beskæftiget sig med virkelighedens forbrydelser og har dykket ned i bl.a. mordet på Peter Bangs Vej, sagen om det forsvundne spædbarn Basse, og ikke mindst Hafnia-branden, hvor hans journalistiske arbejde førte til anmodning om genoptagelse af sagen idet der blev sået kraftig tvivl om gerningsmanden blev uskyldig dømt.

I denne bog tager Kaae udgangspunkt i sin nyligt erhvervede uddannelse fra CIA i statement analysis og gennemgår grundigt hvordan man kan gennemskue løgne og fortielser blot ved at analysere folks sprogbrug. Bogen fungerer klart bedst når han sætter kendte eksempler på – bl.a. Peter Madsens løgne i den spektakulære drabssag samt tamilsagen.

Bogens udsagn kan nogle gange virke lidt søgte og karikerede, men omvendt er det også dybt fascinerende at se hvordan helt enkelte ord kan afsløre en løgn. Man får et helt andet blik på politiets arbejde med afhøringer. Hvis man vil vide mere om politiets arbejde kan jeg anbefale bøger med tidligere chef for Rejseholdet, Kurt Kragh, som også har arbejdet meget med afhøringsteknikker i sin tid i politiet.

Vi dykker i øvrigt ned i emnet true crime i vores podcast ”Lytteklubben”, så gå endelig ind og hør det nyeste afsnit!
Klik her og gå til podcasten "Lytteklubben"

Materialer