Bibliotekets reglement

Alle kan bruge de to biblioteker i Greve Kommune.

Indmeldelse på biblioteket

For at kunne låne på Greve Bibliotek, skal du være oprettet som låner.
Alle kan blive oprettet som låner på Greve Bibliotek. Det er ikke et krav at være borger i kommunen.
Vi skelner mellem voksne og børn, når du oprettes som låner.

Indmeldelse - Voksne

Første gang, du låner på biblioteket, skal du oprettes som låner. Du har to muligheder, når du vil oprettes:

  • Mød personligt op på biblioteket i Hundige eller Tune i personalebetjent tid. Husk dit sundhedskort, da det er nøglen til at låne både fysiske og digitale materialer samt adgang i den selvbetjente åbningstid.
  • Opret dig med MitID ved at trykke på MitID ikonet eller tryk på "Ny bruger" under fanen "Log ind" øverst på siden.

Du kan ikke blive tilmeldt over telefonen eller e-mail.

Dit sundhedskort er dit lånerkort.

Hvis du skifter e-mailadresse eller tlf. nummer, skal du huske at give biblioteket besked. Du har også selv mulighed for at rette din e-mailadresse og tlf.nummer ved at logge dig ind på bibliotekets hjemmeside grevebib.dk med dit lånernummer/din pinkode og redigere din profil.

Indmeldelse - Børn

Link til at oprette børn og unge under 18 år med MitID

Børn kan få et særligt børnelånerkort, som de kan have med, når de selv går på biblioteket. Det kan I få ved henvendelse på bibliotekerne i betjent åbningstid. Børn med lånerkort kan bruge både sundhedskort og lånerkort sammen med pinkoden.

Hvis dit barn er oprettet som låner i forbindelse med et kommende klassebesøg, vil der ved besøget blive oprettet og udleveret et fysisk børne-lånerkort til alle børn i klassen.
Husk at lade dit barn selv vælge pinkode når i opretter eller fortæl dem hvilken kode i har valgt.

Har dine forældre eller værge ikke MitID, skal de udfylde en indmeldelsesblanket, som kan printes her: indmeldelsesblanket_for_boern.pdf

Print, udfyld og medbring på biblioteket sammen med sundhedskortet.

Pinkode

Du vælger en pinkode ved oprettelsen som låner. Pinkoden bruges sammen med dit sundhedskort / lånerkort. Hvis du glemmer din pinkode, kan du få en ny ved personlig henvendelse på biblioteket eller ved at logge ind med MitID og skifte pinkode. Vi må ikke udlevere pinkode over telefon/mail.

Lånetid

Som udgangspunkt er lånetiden 1 måned for bibliotekets materialer. Visse materialer har dog 7 eller 14 dages lånetid. Er lånetiden under 1 måned, vil det fremgå af materialet.

Forny lån

Du kan forlænge lånetiden, hvis ingen står i kø til det lånte. Fornyelse sker hos personalet, i app'en "Biblioteket" eller her på hjemmesiden, når du er logget ind.
Et lån kan fornys op til 5 gange.

Servicemeddelelser på email / app

Du kan få en email påmindelse 2 dage før, du skal aflevere materiale og når dit reserverede materiale er klar til afhentning. Tilmeld dig hos personalet.

Henter du app'en "biblioteket" kan du få de samme påmindelser som notifikationer.

Husk, at det stadig er dit eget ansvar at aflevere materialer til tiden, selvom du er tilmeldt email service.

OBS!: Fra 1. januar 2024, sender biblioteket ikke længere påmindelser på SMS. Vi anbefaler derfor, at du henter app'en Biblioteket.
Har vi din mail, modtager du stadig bekeder her. Tjek eventuelt din lånerprofil om vi har din mail.

Priser og gebyrer

Overskrider du lånetiden, skal der betales gebyr. Se gældende priser og gebyrer.
Har du stadig ikke afleveret materialet efter 31 dage, overgår kravet til Greve Kommune. Har du gebyrer på over 200 kr. kan du først låne igen, når det er betalt.

Gebyrer og regninger kan betales med dankort / MobilePay og skal betales via Greve Kommunes hjemmeside Tryk her og få adgang til Mit betalingsoverblik på Greve Kommunes hjemmeside

Kan du kun betale gebyr med kontanter, skal betalingen ske hos Borgerservice på Greve Rådhus. Læs mere om, hvorfor du ikke kan betale kontant på Greve Bibliotek

Dit ansvar

Både børn og voksne har ansvar for alt, hvad der er lånt. Det er derfor også dit ansvar, at det lånte materiale afleveres igen.
Når du afleverer lånte materialer, kan du få en kvittering som bevis for, at du har afleveret det, der står på kvitteringen.

Erstatning

Beskadigede eller bortkomne materialer skal du erstatte til den pris, de er indkøbt og klargjort til plus et omkostningsgebyr.
Bøger har normalt en erstatningspris på mellem 100 - 400 kr.
Film og spil erstattes til fuld pris, p.t. 250-1.200 kr. Erstatningsprisen for disse materialer er dyrere, da der også skal betales en merpris for retten til at låne dem ud.
Priserne skrevet her, er gennemsnitspriser. Enkelte materialer kan være dyrere.

Bestilling af materiale

Er det ønskede materiale ikke hjemme, kan du reservere hos personalet, i app'en Biblioteket eller her på siden.
Hvis bibliotekerne i Greve ikke har et materiale, kan du få det bestilt fra et andet bibliotek. Et såkaldt fjernlån. Du kan selv finde og bestille materialer fra andre biblioteker via bibliotek.dk og vælge Greve eller Tune som afhentningsbibliotek.

Besøg www.bibliotek.dk

Læs også bibliotekets servicedeklaration for fjernlån

Digitale tilbud

eBiblioteket, som du finder her på hjemmesiden, er elektroniske opslagsværker, aviser og tidsskrifter, e-bøger samt andre digitale medier, hvor du kan søge efter alverdens emner, som biblioteket stiller til rådighed.
For at benytte bibliotekets digitale tilbud kræver det, at du er bosat i kommunen.
Er du bruger af Greve Bibliotek, men bor i anden kommune, skal du benytte de digtale tilbud via din bopælskommunes biblioteksside.

Se bibliotekets eBibliotek