Bibliotekets låneregler

Alle kan bruge de tre biblioteker i Greve Kommune.

Vi skelner mellem voksne og børn, når du oprettes som låner.

Lånerkort - voksne

Første gang, du låner på biblioteket, skal du oprettes som låner. Du har to muligheder:

  • Du kan enten møde personligt op på hovedbiblioteket i Hundige. Husk dit sundhedskort, da det er nøglen til at låne både fysiske og digitale materialer samt adgang i den selvbetjente åbningstid.
  • Du kan oprette dig med NemID ved at trykke "Opret bruger" under fanen "Log ind" øverst på siden.

Du kan ikke blive tilmeldt over telefonen eller e-mail.

Lånerkort - børn

Børn under 18 år får et lånerkort, når en af forældrene har udfyldt og underskrevet en indmeldelsesblanket. Du kan selv printe blanketten eller hente én på Hovedbiblioteket.


 

Pinkode

Du vælger en pinkode ved oprettelsen som bruger. Pinkoden bruges sammen med dit sundhedskort / lånerkort. Hvis du glemmer din pinkode, kan du få en ny ved personlig henvendelse på biblioteket eller ved at logge ind med NemID og skifte pinkode.

Lånetid

Lånetiden er 1 måned. Visse materialer har 7 eller 14 dages lånetid. Lånetiden vil fremgå på materialet og på udlånskvitteringen.

Forny lån

Du kan forlænge lånetiden, hvis ingen står i kø til det lånte. Fornyelse sker hos personalet, i app'en "Biblioteket" eller her på siden..
Et lån kan fornys op til 5 gange.

SMS / email service

Du kan få en SMS / email påmindelse 2 dage før, du skal aflevere materiale og når dit reserverede materiale er klar til afhentning. Tilmeld dig hos personalet.
Husk, at det stadig er dit eget ansvar at aflevere materialer til tiden, selvom du er tilmeldt sms / email service.

Priser og gebyrer

Det er gratis at aflevere til tiden, men overskrider du lånetiden betales gebyr. Se gældende priser og gebyrer.
Har du stadig ikke afleveret materialet efter 45 dage, overgår kravet til Greve Kommune. Har du gebyr på over 200 kr. kan du først låne igen, når det er betalt. Gebyrer og regninger kan betales med dankort / MobilePay her på siden - log på Din side.

Ansvar

Både børn og voksne har ansvar for alt, hvad der er lånt. Det er derfor også dit ansvar, at det lånte materiale afleveres igen.
Når du afleverer lånte materialer, kan du en kvittering som bevis for, at du har afleveret det, der står på kvitteringen.

Erstatning

Beskadigede eller bortkomne materialer skal du erstatte til den pris, de er indkøbt og klargjort til plus et omkostningsgebyr.
Bortkomne eller ødelagte film erstattes til fuld pris, p.t. 250-1.200 kr. Dog kan enkelte materialer være dyrere.

Bestilling af materiale

Er det ønskede materiale ikke hjemme, kan du reservere hos personalet, i app'en Biblioteket eller her på siden.
Hvis bibliotekerne i Greve ikke har et materiale, kan du få det bestilt fra et andet bibliotek. Eller du kan selv finde materialet og bestille via bibliotek.dk og vælge Greve, Karlslunde el. Tune som afhentningsbibliotek.

Besøg bibliotek.dk

Digitale tilbud

eBiblioteket er elektroniske opslagsværker, aviser og tidsskrifter, e-bøger samt andre netmedier, hvor du kan søge efter alverdens emner, som biblioteket stiller frit til rådighed.
Det kræver blot, at du er bosat i kommunen.

Se bibliotekets eBibliotek