Tune Bibliotek

Dit og mit bibliotek

Tune Bibliotek er dit hus, hvor du kan komme frit, når det passer hver dag mellem kl. 7 – 22.

Brug gerne rummet til mange forskellige ting, fx som hyggeligt mødested til din læsegruppe, forening og andre fora. Tag gerne plads i sofaerne eller ved bordene. Her er toilet og du er velkommen til at tage kaffe og brød med.

I børneafdlingen finder dine børn legehus og forskelligt legetøj. I kan også sidde i sofaen og læse i billedbøgerne.

I forbindelse med budgetforliget i Greve Kommune oktober 2018 blev det vedtaget, at Karlslunde- og Tune Biblioteker fra 2019 er helt selvbetjente. 

Kan børn under 16 år få adgang til det selvbetjente bibliotek?
Ja. 
Børn under 16 år kan dog ikke bruge deres børnelånerkort, men skal bruge deres sundhedskort ligesom de voksne. Sundhedskortet skal aktiveres og det sker ved personlig henvendelse til personalet på biblioteket i Hundige.
Pinkoden er den samme som på børnelånerkortet.

Er der slet intet personale til stede fra 2019?
Jo. Sagen er den, at biblioteksdrift kræver en hel række forhold der forudsætter personalets tilstedeværelse. Det er fx praktisk håndtering af reservationer, bogopsætning, løbende kassation, materialepleje og opfyldning på udstillinger. Det betyder, at personalet vil være til stede få timer om ugen på udvalgte dage.

Kommer der dagligt aviser? 
Ja. De dage, hvor personalet er på biblioteket vil vi sørge for, at aviserne bliver lagt frem så hurtigt som muligt. De dage, hvor der ikke er personale, vil det være muligt at hente aviserne i en postkasse. Instruktioner herom sker ved henvendelse til personalet.

Får bibliotekerne stadig besøg af skolerne og institutioner?
Ja. Det er en politisk vedtaget beslutning på baggrund af skolereformen, at alle 3., 5. og 8. klasser i Greve Kommune skal have én biblioteksorientering om året på nærmeste bibliotek. Af logistiske hensyn er det fornuftigt at fastholde tilbuddet i henholdsvis Tune og Karlslunde, fremfor at sende skoleklasser ind til Hundige.

Hvad med de rigt besøgte arrangementer?
Vi fortsætter ufortrødent vores arrangementsudvikling med forfattere og kulturpersonligheder i 2019. Vi anser fx et forfatterarrangement med Leonora Christina Skov på Tune Bibliotek med 150 billetter der blev revet væk på rekordtid, for en stor succes. Der skal vi fortsat bruge personalets kontakter og kulturviden til at holde fast i det der virker, og samtidig videreudvikle arrangementer til de mange borgere i Greve Kommune.

Hvad er det så, man ikke kan på Karlslunde- og Tune Bibliotek fremover?
Man kan ikke få hjælp til opgaver eller informationssøgning. Møder man personalet (der fx er i gang med at stille bøger på udstilling), kan vi dog godt guide jer igennem søgning på de fast opstillede søgemaskiner der står til selvsamme formål i udlånsområderne. Vi kalder det for ’hjælp til selvhjælp’. 
Man kan ikke betale gebyrer eller blive oprettet som låner. Vi har derimod planlagt specifikke dage, hvor man kan komme på biblioteket og få hjælp til at blive oprettet som låner. Vi vil samtidig benytte lejligheden til at vise, hvordan man kan betale gebyrer på nettet eller over MobilePay. Det fungerer faktisk rigtig godt.

 

 

Adresse

Tune Center 15
4030Tune

Kontakt

Telefon: 43 95 80 00

Åbningstider

Uge: 38, 16.09 - 22.09Åbningstider
Mandag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Tirsdag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Onsdag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Torsdag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Fredag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Lørdag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Søndag
07:00 - 22:00Selvbetjening
Uge: 38, 16.09 - 22.09
næste ›‹ forrige