Ugens børnebog: 78 grader

05.04.24
Skræmmende fremtidstegneserie af Kenneth Bøgh Andersen og illustreret af Lars Gabel

På en smadret og næsten øde jordklode, hvor temperaturen når op på 78 grader, forsøger to brødre at overleve. Det, der startede som en lang og varm sommer, er endt i et helvede af hede og daglig kamp for overlevelse. Sammen med deres forældre er Matti og Artam på evig flugt og på jagt efter vand og mad - og ikke mindst skygge for den brændende sol, der på et øjeblik kan slå dig ihjel. I starten er der også andre mennesker og den lille familie søger ly hos et ældre ægtepar. Her taler de voksne om atombomber og rygter om en mystisk forandring af dyrelivet. Kort efter bliver drengenes forældre syge med en brændende feber, og brødrene går derfor ud for at lede efter medicin i byens tomme huse - og så sker det frygtelige! For ud over de mange lig og den brændende hede, lurer der noget i skyggerne, noget der flår brødrene fra hinanden! At græde er spild af væske, men hvad er der ellers at gøre, når man står helt alene i en mennesketom og ødelagt verden?
 
78* er en virkelig spændende og skræmmende graphic novel - og så har den de(t) fedeste plottwist! Historien sætter gang i tankerne om den menneskeskabte klimaforandring og om vores egen rolle i arternes udryddelse - i fortid såvel som fremtid.
 
Den kan læses fra ca. 12 år og vil være fed at læse sammen i klassen, der er masser at snakke om. Historien indeholder ikke mange ord, men det er heller ikke nødvendigt, da tegningerne på fineste vis udtrykker den ulidelige varme og de ørkesløse omgivelser og rædsler, brødrene må forsøge at overleve i.
 
Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel har også skabt den flotte og uhyggelige fantasy-tegneserie Skæbnemageren, der bestemt også er en tur på biblioteket værd!

Anbefalet af Sara

Materialer