Ugens børnebog: Da Leif invaderede jorden

27.03.24
Virkelig sjov ruminvasion af Andreas Nederland

Lad os bare slå fast med det samme. Det er en ret fjollet bog, jeg har valgt til ugens bog denne gang. Den handler om Leif, der er et rumvæsen og lever på planeten Monstrovia. En planet fyldt med rumvæsner, der er yderst voldelige og alle sætter stor ære i at skyde med laserpistoler og helt bogstaveligt bider hovederne af hinanden. 

Men sådan er Leif ikke. Leif er faktisk lidt af et skvat.

Han er 431 år gammel, arbejder som buschauffør og er gift med sit livs store kærlighed Latoya the Destroya, som er datter af generalen Niller the Killer. Leif ved godt, at Latoya er lidt af en overscoring, så hans største ønske er at imponere hende, men han ved ikke hvordan. En dag hvor Latoya har låst ham inde i kælderen, ser han en TV reklame, der lover ham, at han kan imponere sine omgivelser, hvis han invaderer en planet. Man kan sende en SMS til 1212, hvor der står ”HÆRGDETLORT”, så får man udleveret en planet at invadere. Han får straks en beskeden ”PLANETEN JORDEN” tilbage. Leif laver research på Jorden, og konkluderer at menneskerne, der bor der, burde være til at klare selv for et skvat som ham. Han sætter af sted i sin UFO for at invadere jorden, og ankommer d. 31. oktober. Synet, der møder ham, er dog et helt andet, end han havde forventet, og hans plan går totalt i vasken.

Jeg vil ikke spoile bogen, men kan kun opfordre til,at alle læser den vidunderligt, fjollede og virkeligt sjove fortælling om at føle sig utilstrækkelig og hvad ulykkelig kærlighed kan få en til at gøre. Andreas Nederland, der har skrevet historien, har i mange år arbejdet på bl.a. Troldspejlet, og er i alle hans bøger som regel inspireret af nørdekultur, herunder computerspil. 

Leifs vanvittige rejse og forfejlede planer er superunderholdende og fortsættelsen ”Da Leif fik en klonhær” er mindst lige så underholdende. Bogen kan læses fra man er ca. 9 år og vil helt sikkert bringe læseglæde selvom man er lidt læsetræt.

Anbefalet af Sonny

Materialer