Ugens Børnebog: City of dragons - Stormen vågner

22.04.24
Mega fed tegneserie af Jaimal Yogis og Vivian Truong

Det er en tegneserie og det er godt! Grace bor med sin mor og far i USA, og selv om hun er udsat for racistisk chikane, er hun lykkelig med sine forældre. Faren, der er kinesisk, fortæller hende legender om drager, og senere dør han meget pludseligt af kræft. Tre år senere flytter Grace med sin mor og stedfar til Hong Kong, hvor han skal arbejde med et super vigtigt projekt omkring helbredelse af alle sygdomme. I Hong Kong får Grace en mystisk æg af en gammel dame og ud af det klækker en drage.

Nu starter en historie om venskab, forræderi, eventyr og drager. Det er en fængende historie, der fungerer ret godt. Tegnestilen er mangaagtig, og det hele fungerer. Det er dog værd at bemærke, at selv om historien foregår i det totalitære Kina, er der kun positive fortællinger om Hong Kong, og det moderne Kina er totalt fraværende i fortællingen, hvor skurken er en genopstået ondskab fra legendernes tid.
Men historien kan godt bruges til at tale om undertrykkelse af frihedsrettigheder i Kina selvom, eller måske netop fordi, det ikke er med.

Alt i alt er det en mega fed tegneserie, der lover godt for resten af serien. Vil fungere godt for 5 klasse og op.

Læs den før din nabo.

OBS: Vi har den også på engelsk

Anbefalet af Ulrik

Materialer