Ugens børnebog: 10 utrolige opfindelser

26.03.24
Spændende fagbog af Bår Stenvik

Det er en utrolig spændende bog, ikke bare om 10 konkrete fantastiske opfindelser, men også om hvordan opfindelser bliver til. For det handler ikke kun om at få en god idé – ofte er der mange om at bygge videre på en idé, før den lykkes (fx den elektriske pære). Og nogle gange sker opfindelser ved et tilfælde (som penicillin). Andre gange bliver ting opfundet, fordi nogen bliver træt af at lave en arbejdsopgave (fx opvaskemaskinen).

Bogen handler også om, at nogle opfindelser måske hellere skulle være blevet i skuffen, og om opfindere skal tage ansvar for, hvordan deres opfindelser bliver brugt. For det er bestemt ikke alle opfindelser, som har været til gavn for verden.

Bogen er en hyldest til den gode idé, og til et væld af gode (og dårlige) opfindelser. Man kan blive klog af at læse den, og måske få en idé til sin egen opfindelse. Nogle gode idéer kan fx blive til, mens man prøver at lave lektier på bagsædet, mens ens mor er inde og handle (som da 10-årige Becky Schroeder opfandt en selvlysende plade, så man kan skrive på papir i mørke). Måske er det dig, der næste gang finder på noget smart?

Bogen er flot illustreret af Rune Markhus, og kan læse fra 10 og deropad.

Materialer