Børnetema: Ud i naturen

18.03.24
Tag med børnene ud i naturen

Det er dejligt og sundt at være i naturen. Gør det til en sjov og spændende familieoplevelse ved at forberede jer lidt med disse bøger. Eller lån en naturrygsæk med på tur.

Min bog om friluftsliv - gå på opdagelse i naturen

Bogen er fyldt med spændende oplysninger om naturen - som hvordan man færdes sikker i den, finder spor og hvordan man genkender en regnvejrsky. Der er også gode idéer til friluftsaktiviteter til børn fra 5 år og deres voksne. Tag med til stranden, åen og i skoven. Lær dyrene at kende og få hjælp til at lave en god lejr.

Ole Laursen: Min naturbog - 50 ting du skal prøve i naturen, før du fylder 12

En inspirationsbog til 50 naturoplevelser, som alle børn bør prøve (og voksne må gerne være med). Det kunne feks være at klatre i træer, fiske, vinterbade eller finde vættelys på stranden. Til børn fra 5 år og deres voksne.

På eventyr i naturen

Inspiration til dine eventyr ude i naturen. Bogen er fuld af sjove idéer til aktiviteter og oplevelser i naturen og med spændende fakta om blandt andet frøer, træer og skyerne på himlen. For nysgerrige og kreative børn på 4-7 år og deres voksne. Bogen her er lidt lettere end de foregående bøger og indeholder også idéer til kreating, som man kan lave med ting, man finder i naturen.

 

Kristina Digman: Floras puslerier

Poetisk bog om Flora der bruger blade, kogler, frø og skaller fra naturen til at lave forskellige dyr, blomster, kort, små landskaber, fantasivæsner og meget mere. Fra 4-7 år

Jonas Gylling Greve: Ud med ungerne - året rundt

Lok ungerne op af sofaen og ud i det fri med denne aktivitetsbog, der er fyldt med gode idéer til simple ting, I kan lave sammen som familie i naturen.

Rygsæk til naturfamilier

Tag naturrygsækken med på tur, når familien skal i skoven eller på stranden. Rygsækken indeholder blandt andet undersøgelsesbakker, insektlup, informationspjecer om naturen, samt nogle gode bøger om at færdes i naturen. Der er også nogle spil, som man kan spille sammen enten, mens man er ude i naturen, eller når man kommer hjem igen.

Materialer