Børnetema: Sådan får man altså børn

07.11.23
Alle børn vil en dag stille spørgsmålet, så du kan lige så godt forberede dig!

Biblioteket har bøgerne, som du skal bruge, når du får spørgsmålet: hvordan får man børn?

Vi har alle slags bøger om emnet - både dem, der laver lidt sjov med det hele, og dem, der tager det ganske alvorligt.

Hvordan laver man en baby? af David Vlietstra og Renske de Kinkelder

I 'Hvordan laver man en baby?' hører vi både om hvordan vores kroppe er forskellige, om forelskelse, om hvordan man får børn (både den naturlige måde, kunstig befrugtning og adoption), og om hvad der sker efter barnet er født. Man kan jo vælge, hvor meget af det, man vil tage med, når man læser højt. Bogen er ret sober.

Fra 6 år

9 måder at få børn på af  Vibe Juul Sannig

Bogen er ret bramfri, og omhandler mange måder at få børn på: den traditionelle, kunstig befrugtning, rugemødre, donorbørn, adoption, bonusbørn og plejefamilier. Jeg har talt efter, og kan heller ikke få det til 9 - men bogen dækker i hvert fald hele paletten.

Fra 5 år

Babyen i Mors mave af Anna Herzog og Joëlle Tourlonias

Stor, flot bog hvor man både hører om hvordan babyen bliver til, men også om de store søskende, der venter på at baby kommer ud - og alle de spørgsmål, som de kan stille. Bogen er tekstrig og grundig, men kommer rigtig godt rundt om det hele på en fin måde.

Fra 5 år

Hvor kommer babyerne fra? af Pauline Oud

En fin og grundig bog om hele forløbet fra undfangelse til hvad babyen har brug for, når de bliver født. Rammefortællingen handler om Nora, som skal være storesøster. Vi hører også om regnbuefamilier og kunstig befrugtning. Velegnet til lidt mindre børn.

Fra 4 år

Hvordan laver man en baby? af Anna Fiske

En sjov vinkel på hvordan man fortæller om undfangelse, graviditet og fødsel. Tegninger er ret sjove, og man er ikke i tvivl om, hvad der sker. Også en grundig bog, som har det hele med, inklusiv kunstig befrugtning og adoption.

Fra 4 år

Vi har mange flere bøger om hvordan man får børn. Kom og spørg, så vi finder det helt rigtig til dig :-)

Materialer