Ugens Børnebog: Verdens bedste Ester

08.09.23
Børnebog af Anton Bergman med illustrationer af Emma Adbåge

Ester er den nye pige i Signes klasse. Hun er modig, anderledes og må flere ting end Signe må. Hun har allerede mobiltelefon og går med en nøgle om halsen, så hun selv kan gå hjem efter skole. Ester er spændende og Signe manglede faktisk også en at gynge med.

Der opstår et venskab mellem Ester og Signe, men der er også nogle lidt skæve ting ved Ester, som nager Signe lidt. Signe har savnet at have en bedste veninde, men passer alle de ting, som Ester fortæller?

Verdens bedste Ester beskriver på fineste og enkleste vis spændingen, glæden og uroen, som et nyt venskab kan skabe i et ungt menneske. Historien har en undertone eller en mistanke om omsorgssvigt, men det bliver ikke italesat og heller ikke bekræftet. Sproget i bogen er enkelt, men meget rammende, og der bliver bestemt ikke sagt for meget. Derimod er der god plads til fortolkning og indlevelse. Emma Adbåges illustrationer supplerer historien i samme stemning som teksten.

Bogen er en stilfærdig fortælling som vækker eftertænksomhed og giver anledning til gode samtaler blandt andet om venskaber og tillid.

Den kan bruges til højtlæsning fra 6 år eller selvlæsning for dygtige læsere fra 8 år.

Anbefales af Sarah

Materialer