Ugens børnebog: Spellslinger

07.11.23
Usædvanlig fantasybog af Sebastian de Castell

Tag en bog, bland lige dele Wild West, sofistikeret ørkenland og en god sjat magi godt sammen, tilsæt derefter en flabet egernkat, en snarrådig dreng som bluffer al sin magi, samt en sej rødhåret dame, som kan andet med spillekort end at spille med dem, og du har Spellslinger.

Den 16-årige Kellen skal snart til magi-eksamen, og det ser sort ud for ham, for hans magi er nærmest ikke-tilstedeværende. Hans far er en af de helt store magibrugere – eller jan Tep-mager – og hans søster har allerede mere magi i sin lillefinger end Kellen har i hele sin krop, så der er meget at leve op til. Kellen bluffer og snyder for at klare sig, og snart må han gøre meget mere end dét, for der er skumle kræfter på spil, og Kellen skal bruge mere end sit kvikke hoved og sit totemdyr, den selvsikre og uforskammede egernkat Reichis, for at overleve.

Spellslinger er en usædvanlig fantasyroman, som ikke ligner noget andet jeg har læst.  Den er fyldt med underspillet humor, spænding og gang i den. Magien er anderledes end i andre bøger, og samfundet helt sit eget. En super forfriskende serie til alle, der elsker en god historie med magi i.

Fra 12 år og op. Og den kan sagtens læses af voksne! Der er 3 bind på dansk, og langt flere på engelsk.

Anbefalet af Louise

Materialer