Ugens børnebog: Skarp på frøer

24.10.23
Spændende fagbog af Davey Owen

Vidste du, at frøer kan optage ilt fra vandet gennem huden? At voks-abeløvfrøen kan danne sin egen ”vandfaste solcreme”, så den ikke tørrer ud, når solen skinner? Og at visse frøarter har en naturlig antifrostvæske i kroppen, så de kan fryse til is om vinteren og tø op igen til foråret? Eller at pipatudsen lægger æg, som hannen sætter op på hunnens ryg, hvorefter der vokser hud hen over æggene og de færdigudvikles her, før de små frøer kravler ud af ryggen på deres mor? Pænt vildt!

Dét og mange andre forunderlige fakta kan du blive skarp på i denne flotte og spændende oplevelsesfagbog om frøer! For frøer er ikke bare frøer, men over 7000 forskellige og fascinerende arter, der hver især har deres egen seje egenskab for at overleve lige netop der i verden, hvor de bor, om det er i regnskoven, ørkenen eller i din baghave.

Bogen er eminent til højtlæsning og du kan også læse de andre flotte bøger i serien "Skarp på", hvor du kan møde blæksprutter, pingviner, biller og krokodiller. Serien er god fra 6 år og opefter!

Anbefalet af Sara

Materialer