Ugens børnebog: Prinsen af ondskab

19.12.23
Forrygende fantasy-serie af Holly Black

Helt overordnet handler historien om to tvillingepiger, Jude og Tarryn, der lever et næsten normalt liv. En dag kommer en mand, der hedder Madoc, forbi og efter en kort samtale med deres mor og far, dræber han dem med et sværd. Det viser sig, at han er far til deres storesøster, og han adopterer (læs: kidnapper) dem til sin egen verden, Faerie. En verden fyldt med feer og magi, mørke feer og mørk magi. Madoc er storgeneral ved hoffet i Faerie. Udspekuleret, nådesløs og født til kamp.

Jude og Tarryn vokser op i et had/kærlighedsforhold til deres ”nye far” og udsættes samtidig for hån, spot og helt forfærdelige groteske ting fra Faeries andre feer, fordi de jo kun er dødelige mennesker. Trods Madocs mord af deres forældre tager han sig af pigerne, og især Jude bliver langsommeligt og grundigt trænet i hans spejlbillede. Hun udvikler sig stille og roligt til én, der lægger dele af sin menneskelighed i baggrunden og kæmper for både anerkendelse og en plads ved feernes hof.

Det går absolut ikke stille for sig. For at klare sig må hun droppe al tillid, indgå alliancer, svigte, slå ihjel, snyde, lyve og bedrage indtil hun når sit mål.

”Prinsen af ondskab” er nummer et i en serie af helt forrygende fantasybøger, skrevet af den uforlignelige Holly Black. Den verden Holly Black har bygget op og de karakterer hun med i bøgerne er så troværdige, at man næsten glemmer, at der er tale om fiktion. Den ondskab, som Jude både møder og udfører, er så skræmmende og tankevækkende, at man til tider bliver helt forpustet. Nogle af de ting man læser om rammer langt ind i sjælen og der er plottwists i læssevis og meget lidt forudsigelighed.

Jeg tænker faktisk, at man vil være bedre stillet i et hvilket som helst realityprogram, hvis man har læst den her serie!

Serien er selvfølgelig til udskolingen og jeg kan simpelthen ikke anbefale den nok.

Anbefalet af Sonny

Materialer