Ugens Børnebog: Møgmis - Romkugler i mosen og en total kattestrofe

08.09.23
Graphic novel af Sophie Souid

Så er Møgmis og hans mismodige bande bestående af Osemus, Killer Karen og Mickey Mops tilbage! Og vanen tro planlægger Møgmis at aflive sin uduelige ejer, den bumsede teenager Sivert. Mulighederne for kreative aflivningsforslag kender ingen grænser! Fx

#Sivert skal være Sankthansbål
# Sivert skal rense tænder på en hvidhaj
#Sivert skal bade i søen. I en lukket sæk - med en tung sten

Så alt er egentlig ved det gamle på Engtoften, men så sker der noget, der får Møgmis til at ændre fokus for sin attentatplan. Sivert bliver nemlig mobbet af Ronny Romkugle og det kan Møgmis på ingen måde acceptere. Den eneste der skal plage Sivert, er naturligvis ham, Møgmis.

Men da Møgmis vil samle sine ellers trofaste venner/undersåtter og planlægge sin nye mission - Ronny Romkugle skal dø - dukker en ukendt udfordring op. I Ronny Romkugles have er der nemlig flyttet en snegl ind og har hugget Møgmis venner. Snegl udfordrer endda Møgmis status som Engtoftens ukronede konge - og her må ikke opstå anledning til misforståelser - der kan naturligvis kun være én konge over Engtoften. Møgmis må derfor sætte alt på et kradsebræt og overtale sine gamle venner til at droppe sneglen og her er både Elsa-kjoler, cool cash og rummelig adfærd en del af Møgmis overvejelser. Men Snegl - der på ingen måde lyder det både stereotype og diskriminerende navn Søren - er både slimet, gemen og våbenglad! Møgmis er derfor på randen af en KATTEstrofe og må indse, at grænsen mellem venner og (u)uvenner ikke altid er lige til og at han måske endda har mødt en kommende partner in crime.

Møgmis - Romkugler i mosen og en total katastrofe er actionfyldt, MEGA fedt tegnet og er helt på linje med andre sofistikerede, vigtige og dannende litterære værker som David Pilkeys Hundemand og Kasper Hoffs Drengen der fik ting på hovedet. Bogen er en klon mellem tegneserie og skønlitteratur (og krydret med totalt realistiske fakta om kattens psykopatiske natur), hvilket bare gør læseoplevelsen endnu mere fed og også mere tilgængelig for dem, der godt kan lide, at tegningerne er en vigtig del af det at læse bøger.

Der er indtil videre to bøger om Møgmis og jeg håber på mange flere - nu også med Snegl!

Fra 10 år

Anbefales af Sara

Materialer