Ugens børnebog: Lucas O'kult & Satans VHS

12.03.24
En crazy, sjov og uhyggelig gyserbog af Kim Ace

Lucas, Tara & Hugo flytter sammen med deres mor fra Vesterbro og ind i deres farfars gamle hus i byen Kvæhlstrup. Børnene har aldrig kendt deres farfar og har ikke noget forhold til byen, så de er ret ærgerlige over flytningen. Især da det viser sig, at mobil- og internetsignaler er virkelig dårligt! Deres tilværelse bliver absolut ikke nemmere da de finder ud af at hele byen hader folk med efternavnet O’kult.

Næsten alle eleverne på Lucas skole kommer med skæve blikke og undgår ham, med undtagelse af den superintelligente og venneløse Sultan Sørensen. På Taras gymnasium mødes hun konstant af skepsis, men lillebroren Hugo, der har en ukuelig evne til at få folk til at kunne lide sig, får en masse venner. I farfarens hus finder de, i et forseglet hul gammel VHS afspiller, med gyserfilmen ”Revenge of Sackface 2” i.

Tara og Hugo er ikke bange for noget og vil straks se filmen. Lucas er mere tilbageholdende, for han er ret nem at skræmme. De starter på filmen, men når ikke at se den færdig og da de kommer i skole dagen efter, er en af eleverne forsvundet under mystiske omstændigheder. Det bliver starten på en vanvittig historie for de tre søskende og Sultan. Kvæhlstrup er nemlig en by som ingen andre...

Det er en crazy, sjov og uhyggelig gyserbog som Kim Ace har skrevet. Kvæhlstrup er en virkelig genial ramme og både den og bogens virkelig sjove karakterer giver store Dennis Jürgensen mindelser.

Bogen kan læses fra man er ca. 9 år, men den er altså ikke for sarte sjæle!!

Store, store anbefalinger herfra

Materialer