Ugens børnebog: Kragens kald

09.02.24
Spændende og usædvanlig fantasyserie af Leigh Bardugo

Overordnet set handler bogen om en bande af yderst særprægede mennesker, der bliver hyret til en tilsyneladende umulig opgave.

Der er udviklet et nyt stærkt vanedannende narkotikum, der kraftigt forstærker de magiske Grishaers evner. Efter afhængigheden er skabt, får det dem til at visne fuldstændigt - og et sådant stof kan rykke ved magtbalancer og ikke mindst pengebalancer i hele verden.

Det kriminelle geni, Kaz Brekker, bliver sammen med sin lille gruppe af mærkværdige udskud hyret af en handelsmand til at bryde ind i den sikreste fængselsinstitution i verden; det Fjerdanske Isfort. Her har man tilfangetaget den videnskabsmand, der har udviklet stoffet, og derfor også den eneste, der kan stoppe det, inden det falder i hænderne på de forkerte. En mægtig handelsmand lover Kaz Brekker og hans bande en klækkelig sum penge for at udføre opgaven, og det bliver en både farlig og tankevækkende rejse for de seks meget forskellige mennesker.
 
Det er meget langt fra klassisk fantasy. Bøgerne er fyldt med grålige nuancer og en masse diskussioner om hvad der egentlig er godt og hvad der er ondt. Persongalleriet er forrygende og hver eneste karakter har hver deres handicap eller personlige problemer at kæmpe med. Hver for sig er de egentlig svagelige, men sammen udgør de et intelligent hold, som man simpelthen kommer til at holde af! Tænk filmen Oceans Eleven i en fantasysetting!

Det er en serie på to bøger, der foregår i samme verden (men på et andet tidspunkt), som forfatterens trilogi der starter med ”Pigen og mørkningen” en trilogi der er lavet til en rasende populær TV-serie på Netflix der hedder. ”Shadow and Bone”. Udover at være virkelig spændende er bøgerne også ret sjove. Hver eneste person får udpenslet deres baggrundshistorie og alle deres skæbner bliver bundet sammen så man sidder klistret til siderne.

Læs, læs, LÆS!

Anbefalet af Sonny
 

Materialer