Ugens børnebog: Happy end - det store kollaps

06.10.23
Optimistisk dommedagsberetning i tegneserieform af Olivier Jouvray og Benjamin Jurdic

En ret fed og på en måde optimistisk dommedags-beretning i tegneserie-form. Mollie er 14 år, og ved at enden nærmer sig. Desværre tror hendes familie ikke rigtigt på hende. Mollie har selvfølgelig ret, men hvad der forsager enden og hvordan den faktisk kommer, er ikke klart i dette første bind af hvad der tegner til at blive en fremragende serie.

Vi følger Mollie hendes far og mor og hendes tre ældre søskende og deres voksende flok af venner. Det, der gør historien anderledes end andre dommedags-fortællinger, er den generelle tillid til menneskeheden.
Det er den i Danmark ukendte Olivier Jouvray, der har skrevet historien og den lige så nye Benjamin Jurdic, der tegner, men selv om de ikke er udgivet på dansk før, har de begge huseret på i den fransksprogede tegneserie verden et stykke tid. Historien er sikkert fortalt og har masser af huller, som kan fyldes ud i de næste album. Tegnestilen er klassisk fransk/belgisk, men samtidig sin egen, stram og legende.

Et af seriens temaer er de voksnes manglende evne til at erkende, at den 14-årige Mollie er den, der ved bedst. Dette vil uden tvivl vække genklang hos unge læsere.

'Det store kollaps' er ikke svær, men den egner sig bedst til de større børn og vil gå rent ind hos mange fra 12 år og hele vejen op.

Læs den før din nabo.

Skrevet af Ulrik

Materialer