Ugens Børnebog: Fangen fra Ulvmarken

08.09.23
Fantasybog af Lene Dybdahl

Pil lever i en lille landsby langt fra hovedstaden i kongeriget Ulvsmark. Her bor hun sammen med sine adoptivforældre, som lever et nøjsomt liv i deres lille hytte. Pil er dog på flere måder anderledes end resten af menneskene i landsbyen. For det første ser hun anderledes ud – hun er stor og grov og finder sig ikke i noget. For det andet tændes en lille gnist i hendes håndflader, når hun overvældes af følelser. Denne lille gnist bliver større og lettere antændelig, jo ældre hun bliver og til sidst går det galt.

Efter et skænderi med en dreng fra landsbyen kommer Pil til at antænde både ham og hendes forældres hytte, som brænder fuldstændigt ned. Pil må nu flygte fra kongens hær, der altid er på jagt efter ildmagere som hende.

Fangen fra Ulvmarken er en spændende fantasybog som læsere fra cirka 12 år med hang til at møde ildmagere, formskiftere og tankehviskere, vil elske at kaste sig over. Jeg glæder mig i hvert fald til andet bind i serien udkommer, så jeg kan følge Pil på hendes færd til dronningens trone.

Anbefales af Anne

Materialer