Ugens børnebog: Den druknede soldat

19.12.23
Mega spændende scifi af Ida-Marie Rendtorff

Lara arbejder som dykkerbarn under slavelignende forhold, hvor hende og en masse andre børn tvinges til at dykke ned og hente genstande fra de oversvømmede byer som kan sælges af den gangsteragtige boss, Tudsen!

Lara bor sammen med sin mor, lillesøster og fordrukne stedfar, som flyttede ind efter at hendes far døde under et oprør mod en af de sidste landfaste byer på Sydøen for 7 år siden. Lara og hendes ven Jarii finder under et dyk en druknet soldat på havbunden. Han har en notesbog i et plasticomslag, og det viser sig at den måske indeholder informationer om en hemmelig vej ind i den befæstede by på Sydøen. Da Lara en dag er med på markedet sammen med Tudsen for at sælge objekter fra deres dykkerture, ser hun en levende mand udstillet som en statue med lænker på, der ligner hendes far. Hvis det er ham og han stadig er i live og holdes fanget bliver notesbogen en mulig vej til at få ham ud derfra og Lara planlægger en redningsaktion.

Bogen er den første i en megaspændende trilogi. Den udkom første gang i 2012 og netop blevet genudgivet af Gyldendal. Både fordi det er en forrygende trilogi og nok også fordi klimaforandringerne bliver mere og mere virkelige og nære.

Laras historie og den verden hun lever i er troværdigt beskrevet og bogen er propfyldt med både action, ondskab, kærlighed og familieproblemer. Lara er en supercool hovedperson der er handlekraftig, forvirret, modig og kvik.

De varmeste anbefalinger herfra.

Jeg har hørt den på lydbog, hvor den er fremragende læst op af Mathilde Eusebius.
Bogen kan læses fra man er ca. 12 år og kan danne grundlag for samtaler om mange forskellige emner.

Anbefalet af Sonny

Materialer