Ugens børnebog: Bogen om bakterier

08.01.24
Spændende fagbog af Steve Mould

Biblioteket har virkelig mange bøger til børn om dyr, men knap så mange der handler om de allermindste organismer på jorden. Efter Corona er der begyndt at komme en del letlæsningsbøger om virus og bakterier, men ingen af dem er et større værk om mikroorganismernes verden.

Det er Steve Moulds bog derimod. På 72 sider gennemgår han alle mulige og vilde typer af bakterier, sporer, celler og vira og alt muligt andet mikroskopisk. Der forklares både hvad de er og hvordan de gennem tiden påvirker andre organismer som fx mennesker. Du kan blandt andet læse om og blive klogere på kolera, myrezombier, mug, forkølelse og lysende blæksprutter. Alle siderne er bygget op omkring faktabokse, tidslinjer og fine billeder og illustrationer på overskuelig vis. Det gør, at bogen kan læses sammen med en voksen når man er 8 år og læses selv når man er ca. 10.

Bogen er et supergodt eksempel på at fagbøger der er lagt en masse arbejde i, kan noget helt særligt. Både børn og voksne kan få noget ud af at læse Bogen om bakterier. Alting er fint forklaret og der er både ordforklaringsliste og stikord til sidst i bogen, hvilket er nærmest uundværligt når man skal lære om arkæer, protozoer & zoochloreller. Jeg blev i hvert fald klogere på de mange forskellige typer af mikroskopisk liv der findes i verden og i vores kroppe!

En klar anbefaling fra mig.

Anbefalet af Sonny

Materialer