Børnetema: Ny far og ny mor - efter skilsmissen

28.09.23
Når far eller mor får ny kæreste

I kølvandet på skilmisser kommer mange børn til at opleve, at far eller mor får en ny kæreste - og måske følger der endda nye søskende med. Her har vi håndplukket bøger til mindre børn, samt til deres forældre, om emnet

Kim Fupz Aakeson: Heks!

Drengens far har fået ny kæreste, og hun er en værre heks! I hvert fald til at starte med. Men måske er hun egentlig meget sød, når det kommer til stykket... Så er det meget værre med mors nye kæreste, for han er i hvert fald en trold! Til at starte med i hvert fald :-)

En rigtig fin bog om fars nye kæreste med et ekstra sjovt twist.

Fra 5 år

Per Block & Cato Thau-Jensen: Halvfar

Pigens mor har fået ny kæreste, og pigen er ikke meget for ham. Han er helt anderledes end far. Men faktisk kan det godt være, at han er ret ok, for han tegner på de æg hun får med i madkassen, og han er Danmarksmester i at flette hår.

En fin og sjov historie om at vænne sig en ny papforælder.

Fra 5 år

Ilona Lammertink & Eline van Lindenhuizen: Min far er vild med din mor

Sigurds far er blevet kærester med Roses mor. Det synes han er fedt! Det synes Rose til gengæld overhovedet ikke, for hun håber stadig, at hendes mor og far bliver kærester igen.

En god billedbog om at det kan være rigtig svært, når ens forældre finder en ny kæreste, fordi man håber på, at det gamle liv kan vende tilbage.

Fra 4 år

Lilja Scherfig & Otto Dickmeiss: Dybt vand

Nogle gange bliver man så glad for en papforælder, at det gør rigtig ondt, når de ikke længere er kærester med ens mor eller far. Drengen holder rigtig meget af Steen, men mor vil ikke være kæreste med ham længere, og hvad gør man så?

En svær og hjerteskærende bog om svære brud, og om hvordan man finder en løsning.

Fra 5 år

Kristina Aamand: Det du ønsker

Sif skal snart konfirmeres, og hun vil ikke have sin fars nye kæreste med! Faktisk gør hun alt, hvad hun kan for at skille dem af. 

'Det du ønsker' er del 2 i serien 'Hjerte af pap', som handler om Sif og hvordan hun håndterer forældrenes skilsmisse og nye liv, om kærlighed og veninder og det almindelig teenageliv.

Fra 11 år

Kirsten Ahlburg: Dumme far, siger jeg bare!

Saras forældre skal skilles, fordi hendes far har fundet en ny kæreste. Det er både Sara og hendes mor rigtig kede af, for alting er blevet vendt på hovedet. De bliver blandt andet nødt til at flytte.

Sara-serien handler om alt det, der kan følge med, når ens forældre bliver skilt - både sorgen og vreden, men også en hverdag med deleforældre, stedforældre og nye søskende.

Fin let læst hverdagsserie fra 8 år

Der findes også mange bøger til de voksne med tips til, hvordan man bedst håndterer både skilsmisse, men også de nye forældre og evt søskende, som kan dukker op i kølvandet. Find bøgerne under emnetallet 30.1752. Her kan du feks. finde:

Ditte Giese: Ulige uger

'Ulige uger' er Ditte Gieses personlige og humoristiske selvhjælpsbog om skilsmisse og alt det, der følger efter - blandt andet nye familier. En underholdende bog om et alvorligt emne

Mette Vestergaard-Knudsen: Friuger - Livet som deleforælder med og uden børn

Hvordan tackler man livet, når parforholdet brister, familien opløses og børnene skal bo på skift hos forældrene? Bogen giver ingen standardløsninger, men indblik i de situationer og følelser, deleforældre typisk oplever omkring bruddet, dagene med og uden børn, nye partnere og sammenbragte familier. Skrevet af en deleforælder til andre deleforældre

Materialer