Om dette arrangement

Tid
15:00 - 16:00
Pris
50 Kr
Lokalitet
Greve Bibliotek
Portalen 2
2670 Greve
Arrangører
Målgruppe
For alle
Voksenarrangementer

Amina Elmi - Forfatterinterview

16.04.24
Dansk poesis nye stjerne, Amina Elmi, gæster Greve Bibliotek.

Der lød et brag på den danske litteraturscene tilbage i august 2023, da Amina Elmi udgav sin første digtsamling, BARBAR [Tavshedens Objekt]. Så højt lød det, at den Dansk-Somaliske digter i efteråret kunne indkassere Bogforums Debutantpris og masser af (velfortjente) gode anmeldelser.

Amina Elmi er noget helt særligt på den danske litteraturscene, og ligeledes er hendes digte. På den ene side findes en hårdhed i Elmis poesi, der i en slags frontalt sammenstød gør op med en umiddelbart umulig og fremmedfjendsk danskhed i et stærkt poetisk oprør. På den anden side indeholder digtene en smuk ømhed, en opmærksomhed på slægters kulturarv og sorgen over tabt historie. Endeligt heroverfor, findes også et opløftende behov for ny kærlighed og ny samhørighed i en ny verden.

Elmis digte rummer det hele: sorgen, vreden, kærligheden og humoren. Vi kan godt kalde BARBAR et "kampskrift" - men måske vi bør fjerne r'et og understrege et kærkomment kamp-skift på Danmarks litteraturscene. Next on stage: Amina Elmi.

Det er med stor glæde, at vi kan byde forfatteren velkommen til et interview på Greve Bibliotek den 16. april kl. 15.00 -  vi ses!

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.