Foto af de otte nominerede forfattere
Foto: Magnus Hove Johansen

Her er de nominerede til Montanas litteraturpris 2021

03.02.22
Vi kan anbefale udvalget og glæder sig over at få besøg af en af de nominerede Josefine Klougart med 'Alt dette kunne du få' den 30. marts.

Dagbladet Information skriver: 

"Otte fremragende bøger er nomineret til Montanas Litteraturpris 2021. Det har været alt andet end nemt at identificere lige præcis de værker, der lever op til kriteriet om at være litterært fornyende inden for sin genre. Ikke fordi det var svært at finde dem, men fordi der var så mange gode at vælge mellem, at det var svært at begrænse det til otte. Men en række af avisens kritikere har talt og hver især peget på ét værk fra 2021, der nu har chancen for at modtage årets litteraturpris og de 100.000 kroner, som følger med æren.

Montanas Litteraturpris honorerer ikke nødvendigvis årets bedste eller mest populære bøger, men de bøger som med en formulering fra fundatsen »er fornyende, eller som formår at fremstille virkeligheden på en ny og overraskende måde«.

Hele syv romaner og en essaysamling er nomineret til prisen i år, hvilket genremæssigt er en overraskelse, da der de forudgående år har været en tendens til at indstille digtsamlinger og andre bøger, der bevæger sig på tværs af traditionelle genreskel. Og en anden bemærkelsesværdig iagttagelse er, at blandt forfatterne til de nominerede værker er syv kvinder og to mænd, hvilket vist er den vildeste kønsfordeling i prisens historie."

Hvis du har abonnement på Dagbladet Informationn kan du klikke her og læse mere om de nominerede værker

Herunder kan du se de otte nominerede værker, som du naturligvis kan reservere på biblioteket. 

Klik her og læs mere om og tilmeld dig samtalen onsdag d. 30. marts kl. 19 på Greve Bibliotek med Josefine Klougart, der er nomineret for 'Alt dette kunne du få'.

 

Materialer