Amina Elmi vinder Spirekraft Prisen

05.04.24
Amina Elmi, der besøger Greve Bibliotek d. 16. april, vandt for digtsamlingen 'Barbar - tavshedens objekt'

I denne weekend løber den store litteratur-festival Ordkraft af stablen i Aalborg og i går uddeltes på festivalen de to priser: Ordkraft Prisen og Spirekraft Prisen. Den første gik til sanger og sangskriver Annika Aakjær og den anden gik, som nævnt, til Amina Elmi, der for i øvrigt er vokset op i Aalborg. 

En del af begrundelsen for uddelingen til netop Amina Elmi lyder: "Spirekraft Prisen går til en kvinde, der skriver sitrende og bevægende og deltager i den offentlige debat. Nemlig Amina Elmi. Vi vil gerne skubbe til det talent, så du kan skrive digte med kvalitet". 

Klik her og læs reportage fra uddelingen af Ordkraft priserne

Amina Elmi er noget helt særligt på den danske litteraturscene, og ligeledes er hendes digte. På den ene side findes en hårdhed i Elmis poesi, der i en slags frontalt sammenstød gør op med en umiddelbart umulig og fremmedfjendsk danskhed i et stærkt poetisk oprør. På den anden side indeholder digtene en smuk ømhed, en opmærksomhed på slægters kulturarv og sorgen over tabt historie. Endeligt heroverfor, findes også et opløftende behov for ny kærlighed og ny samhørighed i en ny verden.

Tirsdag d. 16. april kl. 15 gæster Amina Elmi Greve Bibliotek til en samtale om 'Barbar - tavshedens objekt'. 

Klik her og læs mere og køb billet til forfattersamtalen med Amina Elmi

 

Materialer