Bøger fra den litterære idrætsvandring

19.04.24
Hvilke skønlitterære bøger læstes op til den litterære vandring med fokus på idræt?

Foran Greve Svømmehal mødtes forleden en lille gruppe deltagere til det enkeltstående og særlige arrangement 'Litterær idrætsvandring i Greve'.

Kort efter en lille intoduktion til eftermiddagens forløb, hvor det blev klart at alle de valgte bøger er stærkt læsværdige og ret nye, lagdes der ud med den lidt ældre novelle 'Svømning' af islandske Svava Jakobsdottir og dagens første lange stræk mod Greve Idrætscenter indledtes.

Ved Stadion læste litteraturformidleren et stykke op fra Daniel Dalgaards helt nye "far-roman" op, hvor jeg-fortælleren er til Landskamp i Parken med sin far.

Lige i nærheden ligger tennisbaner og foran disse fik deltagerne lidt indsigt i digteren Julie Sten-Knudsen nye, for hende overraskende, præference for tennis, som behandling mod depression i en tekst fra den spritnye essaysamling: 'Sang for Brummere'. 

I en sidste kredsen om det store idrætsanlæg læstes op om Malte Tellerups håndboldmareridt i 'Mestrene' fra sidste år. En bog som desuden læses i DR-Romanklubberne her i april. 

På kondistien ved Rævebakken flød stemmen med ord fra norske Geir Gulliksens erotiske skilsmissegyser 'Historie om et ægteskab', hvor kvinden og manden på ganske primitiv og ret fortryllende vis løber hinanden op. 

Så gik turen endelig tilbage mod Greve Centrum og ved Greve Gymnasium hørte vi om Nicklas Bendtners introduktion til onlinemobning i biografien 'Nicklas Bendtner - Begge sider' af Rune-Skyum Nielsen. 

Ved endestationen og klorvandet klukkende lige i nærheden fik Caspar Eric det sidste ord fra digtsamlingen 'Nye balancer', som, blandt meget andet, giver en fornemmelse for hvordan svømmetræning er en vedligeholder af den af cerebral parese ramte krop. 

Efter en gensidig udveksling af begejstring, mellem deltagere og litteraturformidler for hinandens deltagelse i tekst-vandringen, skiltes gruppen. 

Hvis du synes at en litterær vandring lyder spændende, så hold øje med vores hjemmeside, facebook eller Sydkysten, hvor de annonceres. 

Materialer