Vindere af DR Romanprisen og Prins Henrik Prisen

13.06.22
Tillykke til Anne-Marie Vedsø Olesen og Klaus Høeck, der i denne weekend har vundet DR Romanprisen og Prins Henrik Prisen.

Stort Tillykke til Anne-Marie Vedsø Olesen, som vinder Romanprisen for 'Vølvens vej – Snehild'. I 'Vølvens vej' følger vi den 12-årige pige Snehild fra landsbypige til magtfuld vølve. Det er en fantasifuld og underholdende roman, som foregår i jernalderen og første bind af en trilogi fra den nordiske mytologi. Da Snehild bliver født, spår nornerne, at hun er noget særligt, og langsomt spirer synske kræfter frem i hende. Anne-Marie Vedsø Olesen fører os ind i mytologien, hvor de nordiske guder, jætter og norner griber ind i menneskernes liv og magtkampe. 

Fra december 2021 og frem til maj 2022 debatterede læseklubber i hele landet de seks nominerede romaner. Således også den vi har i Greve. Så i slutningen af maj stemte læseklubdeltagerne om, hvem der skulle vinde DR Romanprisen 2022, og det er den vinder der nu er blevet afsløret. 

Klik her og læs mere om prisen og bogen på Litteratursiden

Klik her og læs om de øvrige nominerede til DR Romanprisen 

Også Stort Tillykke til digteren Klaus Høeck, der lørdag vandt Prins Henrik Prisen, en hel nystiftet litterær pris, som blev udddelt af Dronnig Margrethe. Klaus Høeck udgav sidste år digtsamlingen 'Password'. Juryens valg faldt på Klaus Høerck på grund af hans omfattende og enestående forfatterskab, der fra start til slut består af innovative og originale lyriske værker karakteriseret af eksperimentel systemdigtning, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Forfatterforening.

Klik her og læs mere om prisen på kongehusets hjemmeside

Materialer