Ugens Børnebog: Ensomhed

08.09.23
Fagbog af Lene Vendelbo

Ensomhed af Lene Vendelbo er en letlæst fagbog om et stigende problem i stort set alle aldersgrupper.
Det er både svært at tale om og svært at gøre noget ved.

I bogen er der beskrivelser af selve begrebet, følelsen og konsekvenserne af at være ensom. Bogen fortæller blandt andet om undersøgelser fra Børns Vilkår, og tager fat i hvordan man kan bryde følelsen af ensomhed.

Noget af det der virker allerstærkest i bogen, er børn og unges egne beretninger om hvordan, hvornår og hvorfor de har følt sig ensomme. Beretningerne er fra bl.a. Børnetelefonen, hvor børn og unge kan henvende sig anonymt og få rådgivning, hjælp eller bare blive lyttet til. Beretningerne dækker over alt fra udelukkelse fra fællesskaber i skolen til manglende nærvær fra forældre, og det er hjerteskærende at læse om.

Bogen har samtidig en håbefuld historie om en ung pige hvis vendepunkt i ensomheden blev et ophold på en efterskole. Der er en QR kode der leder til hele interviewet med hende. Der er også blevet plads til kendte mennesker der er stået frem og fortæller om deres følelser og om hvordan de håndterer det, samt de tabuer der omgiver det at være ensom.

Alt i alt er det en fremragende letlæst bog, der kan læses fra man er ca. 9 år gammel, men selv voksne vil få noget ud af at læse især de hjerteskærende beretninger.

Bogen har ordliste til sidst samt anbefalinger til videre læsning om ensomhed.

En klar anbefaling fra mig

Anbefales af Sonny

Materialer