Fra Kronprins til Kong Frederik 10.

12.01.24
På søndag den 14. januar bliver vi vidne til et historisk øjeblik, når Dronning Margrethe 2. efter 52 år på tronen abdicerer, og Kronprins Frederik bliver konge.

Begivenheden markerer en ny start for det danske monarki. Når Frederik André Henrik Christian står på balkonen på Christiansborg Slot, vil han ikke længere være Kronprins, men udråbes som Danmarks nye konge. 

For at lære Danmarks kommende konge bedre at kende, anbefaler vi at dykke ned i Jens Andersens Under bjælken. I den fremragende og nuancerede biografi, tegnes et portræt af mennesket bag kronen. Bogen giver et indblik i Frederiks liv fra barndom til voksenliv, hans kærlighed til musik og fysisk aktivitet samt hans rejse mod at blive et reflekterende og moderne menneske. 

Bogen er baseret på halvandet års interviews og giver læseren en sjælden mulighed for at forstå den mand, der nu skal tage det tunge og ærefulde ansvar på sine skuldre som Danmarks nye konge. Biografien er et must-read for alle, der ønsker at forstå mere om Frederik og de skelsættende øjeblikke, der har formet ham. 

Jens Andersens arbejde er et eksempel på biografisk formidling, når det er bedst - fyldt med indsigt, respekt og dyb forståelse. Grib muligheden og lær Kong Frederik 10. at kende gennem 'Under bjælken'. Bogen er tilgængelig på dit lokale bibliotek, på lyd og som e-bog på eReolen

Læs anmeldelsen af 'Under Bjælken' på Litteratursiden

Den helt nye Under en anden himmel af bestsellerforfatteren Mich Vraa kan i den her sammenhæng også anbefales læst, da den handler om Kronprins Frederiks far Henrik.

Læs min anmeldelse af 'Under en anden himmel' på Litteratursiden

Oprindeligt skrevet af Nadja Agerbak, Litteratursiden.

Materialer