Jesper Stein

Voksenarrangementer

Forfatterforedrag med Jesper Stein om 'Rampen'

14.09.21
Hør Jesper Stein fortælle om romanens baggrund, om processen og modtagelsen. Det bliver en aften med både musik, familiefotos, anekdoter og oplæsning.

Da Jesper Stein mor dør, er han lige blevet skilt og holdt op med at drikke. Hans tilværelse er i opløsning, og han søger tilbage i sit eget og forældrenes liv for at finde svar. ’Rampen’ er Jesper Steins personlige fortælling om en kernefamilie og dens opløsning, om bristede håb, svigt og druk, men også om stor kærlighed og længsel efter samme.

’Rampen’ handler om Jesper Steins forældre og deres skilsmisse og om at stå ung og fortumlet i det kølvand af svigt og alkoholmisbrug, som bruddet trækker efter sig.

Litteraturanmelder, forfatter og gymnasielærer Finn Stein Larsen forlader efter 29 års ægteskab sin kone til fordel for en elev. I hjemmet på Rampen i Risskov står reolerne gabende tomme, og den unge Jesper Stein er ladt alene tilbage med en fortvivlet, bitter og bedøvet mor, der kræver hans uforbeholdne loyalitet. Han kommer i klemme mellem forældrene og lever et dobbeltliv udadtil som den festende pigeglade dødspilot og indadtil som sjælesørger for sin mor i en relation, der er grænseoverskridende tæt.

Skilsmissen forandrer alles liv radikalt og sætter sit præg på dem i årtier efter – for forældrenes vedkommende helt frem til deres død. Hovedparten af romanen foregår i årene 1981-83 i Risskov, men den fører også læseren tilbage til forældrenes opvækst i Esbjerg i slutningen af 1920’erne, og frem til deres endeligt i Aarhus i 2010’erne. ’Rampen’ er fortalt og sat i scene af den voksne forfatter, der gennem livet har gjort sig sine egne erfaringer med at svigte, blive skilt og drikke sig væk fra det smertefulde i livet. Den kan læses som et forsøg på at forstå og forlige sig med fortidens svigt og finde fred med forældrene og med sig selv.

Jesper Stein er født 1965 i Aarhus. Han er uddannet journalist og har blandt andet arbejdet som kriminalreporter og litteraturjournalist. Han debuterede som forfatter i 2012 og har skrevet i alt seks krimier om Axel Steen. Han vandt De Gyldne Laurbær i 2015 og Harald Mogensen-prisen for årets bedste danske krimi i 2019.

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug på Facebook og hjemmeside.
Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film på kommunens hjemmeside