Billede af Malene Lei Raben samt forsiden af hendes bog

Voksenarrangementer

Foredrag med Malene Lei Raben

02.03.21
Forfatteren til "Fruen – en datters historie om kærlighed og frihed" besøger Karlslunde Bibliotek

Malene Lei Raben skrev i 2019 den anmelderroste erindringsfortælling om sin komplekse, svære og kærlighedsfulde relation til sin mor. En bog, der handler om mødre, moderskab og kærlighed. Samtidig er bogen et Danmarksbillede fra skilsmissernes og de politiske kampes 1970’ere og frem.

Med afsæt i sin bog ’Fruen – en datters fortælling om kærlighed og frihed’ fortæller Malene Lei Raben om sin barndom i 1970’erne. Hvordan var det at vokse op i skyggen af selvrealiserende, stærke voksne midt i ungdomsoprørets politiske, kulturelle, sociale og seksuelle samfundsomvæltning. Hvilken betydning havde det for familierne, for kvinderne og måske især for børnene.

Malene Lei Raben fortæller også om, hvordan det er at skrive sin egen historie om til en fængende pageturner af en fortælling. Hvilke overvejelser gør man sig i forhold til sig selv og sine nærmeste, hvordan finder man tid og ro til at skrive og hvordan arbejder man med udtrykket.

I de seneste par år er der udkommet flere romaner, der omhandler en svær barndom. Malene Lei Rabens roman sætter lys på, at et barns opvækst også kan have problematiske og svære vilkår i mere privilegerede familie