Voksenarrangementer

AFLYST Vejen til Genforeningen i 1920

01.04.20
I anledning af 100-årsjubilæet for Genforeningen i 1920 byder Greve Museum og Greve Bibliotek i fællesskab velkommen til en foredragsrække om Genforeningen, og om krig, grænser, Danmark og Tyskland dengang og i dag.

NB! På grund af Corona-virus er Genforeningsforedragene udskudt til efteråret 2020. Nye datoer kan ses på hjemmesiden, når de er på plads.

Forholdet til Tyskland og vejen til en genforening med sønderjyderne var de store spørgsmål i dansk politik fra 1864 til 1920. Vejen var lang og dramatisk, den udenrigspolitiske kurs slingrede, og danskerne var langt fra enige. For de fleste blev Genforeningen en lykkelig begivenhed, men for nogle blev Genforeningen en slem skuffelse. Lige til det sidste blev der kæmpet for både en nordligere og en sydligere grænse.
V. Kristian Bruhn, museumsinspektør, Mosede Fort.

Der serveres en lækker sønderjysk kvalitetsøl til.