Om dette arrangement

Tid
17:00 - 20:00
Pris
100 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Kreative værksteder & workshops

Udsolgt! Skrivekursus med forfatter Charlotte Weitze

11.03.19
Skriver du? Eller vil du gerne i gang med at skrive? Vi har igen inviteret forfatter Charlotte Weitze til at afholde et skrivekursus for jer der enten allerede skriver eller som gerne vil i gang med at skrive. Kurset er et nyt selvstændigt forløb, og det er åbent for alle voksne.

Forårets skrivekursus forløber over fire mandage i marts og april, og det slutter af med I læser hinandens tekster og sammen med Charlotte giver hinanden respons på disse.

I løbet af kurset skriver du på en novelle eller på et uddrag af en længere tekst. Gennem arbejdet med novellen kommer du igennem hele processen med at skrive en tekst fra start til slut. Charlotte Weitze introducerer redskaber, som du kan tage med dig og bruge i forhold til dine egne fremtidige projekter. Hvis du allerede ér i gang med at skrive, er det vigtigt, at du på kurset skriver på en ny novelle/tekst, ”til lejligheden”, således at du kan anvende de nye redskaber og metoder, der bliver præsenteret i forløbet.

Der skal sættes tid af til hjemmearbejde, og det forudsættes, at alle har mod på at dele tekster med de andre kursister. Der er mulighed for, at holdet kan fortsætte bagefter som en skrive -og responsgruppe (uden lærer).

Der er et begrænset antal pladser, og tilmeldingen dækker alle fire mandage.

Mandag d. 11. marts kl. 17-20
Registrer virkeligheden – research til din novelle
Powerwriting, idéudvikling og replikker

Mandag d. 18. marts kl. 17-20
Skriv poetisk og sanseligt
Show it – don’t tell

Mandag d. 25. marts kl. 17-20
Hvad er novellens natur?
Plot, karakterudvikling og synsvinkler

Mandag d. 8. april kl. 17 -21
Responsdag

Biblioteket sørger for the/kaffe/vand mv.

Charlotte Weitze (f. 1974) er skønlitterær forfatter og dramatiker. Novellesamlingen ”Skifting” udløste debutantprisen i 1996, og siden har hun modtaget Statens Kunstfonds 3-årige arbejdslegat (1999) samt flere priser.

Du kan låne Charlotte Weitzes bøger på biblioteket

Har du gået på skriveworkshoppen, som blev afholdt i efteråret, kan dette kursus ses som nye vinkler på, hvad holdet lærte sidst. Der stilles nye opgaver og der vil være fokus på den realistiske novelle.

Materialer