Om dette arrangement

Tid
19:30 - 21:00
Pris
40 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Foredrag

Foredrag: One Dollar Man med Ole Sønnichsen

23.10.19
Forfatter Ole Sønnichsen fortæller den utrolige historie om danskeren William Knudsen, der ændrede anden verdenskrig

One Dollar Man er fortællingen om den danske cykelsmed William Knudsen, der, som så mange andre danskere på det tidspunkt, udvandrede til USA fra København i 1900, men, ikke lige så typisk, ender med på alle måder at blive en personifikation af historien om den amerikanske drøm. William Knudsen kæmper sig fra bunden af det amerikanske samfund op til den absolutte top, og han bliver erhvervsmanden, der bidrog til at vende de allieredes krigsheld under anden verdenskrig, et hverv han tog sig betalt for med blot en dollar. Og deraf navnet.

William Knudsen havde et stort talent for at organisere og var bl.a. med til at sætte samlebåndsproduktionen i system hos bilproducenten Henry Ford. Det er dette organisationstalent, fortæller aftenens foredragsholder forfatter Ole Sønnichsen, der "ganske enkelt var med til at afgøre anden verdenskrig."

Forfatter Ole Sønnichsen har skrevet biografien om William Knudsen: One Dollar Man, og Ole Sønnichsen vil i aften sætte ord og billeder på denne amerikanske drøm for os.

Ole Sønnichsen har ligeledes skrevet tobindsværket Rejsen til Amerika, som netop handler om den danske udvandring til Amerika, om baggrunden for udvandringen og om de store forventninger, det hårde slid, længslen efter frihed samt - for nogle altså - opfyldelsen af den amerikanske drøm.

Arrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

Materialer