Personale finder bog ved reol

Sommer med lang åbningstid

09.07.21
Godt inde i sommerperioden har de tre biblioteker i kommunen igen selvbetjent åbningstid, masser af aktiviteter og alt er næsten normalt igen.

Fra den 14. juni og frem har du ikke skullet vise coronapas eller bære mundbind for at komme på biblioteket, og fra den 18. juni åbnede det selvbetjente bibliotek også. Du skal dog vise coronahensyn: Holde afstand og spritte hænder af. 

Det betyder at du igen, som før coronarestriktionerne trådte i kraft, kan blive på Greve Bibliotek i Hundige til kl. 21 efter at personalet går hjem kl. 19 på alle hverdage.

Og at du kan benytte de to lokalbiblioteker i Karlslunde og Tune alle dage hele ugen kl. 7-22. På Greve Bibliotek kan du desuden også komme ind fra om morgenen kl. 7 alle dage hele ugen, og i weekenden blive til kl. 17. 

Klik her og se alle åbningstiderne

Skal du på ferie og mangler læsetips kan du lade bibliotekaren pakke posen med sommerens bøger til dig ud fra dine ønsker eller lade dig overraske.
Klik her og læs mere om sommer-læseposer

Masser af aktiviteter for børn hele sommeren

I sommerferieperioden bliver onsdagene på alle tre biblioteker særlige: Hver onsdag kl. 10-19 på Greve Bibliotek og 10-14 på Karlslunde og Tune Biblbiotek er der masser af mulighed for at være kreative sammen. 

Vi har over en million hama-perler, så der vil være mulighed for at lægge perleplader hver gang. Intet af det kreative kræver tilmelding og børn og voksne er velkomne til at være kreative sammen. Lørdagene d. 10. juli og d. 24. juli kl. 10-14 på Greve Bibliotek er også "kreative".

I hele uge 29 er der ”Sy gammelt tøj om til nyt” med Sandra Svendsen. Det er fra 10-15 hver dag på Greve Bibliotek. 

I uge 30 er der Maker Space-workshop om tirsdagen på Greve Bibliotek – ”Pimp din egen T-shirt”. Om torsdagen er der: ”Bøger, badges og klistermærker” på Karlslunde Bibliotek. Begge dage kl. 10-14.

I uge 31 er der 3-dages ”Live Rollespil” på Tune Bibliotek med Eventyrridderne. Det er mandag til onsdag kl. 10-15.

Store forfatterbegivenheder for voksne i sensommeren

Vi har naturligvis ikke glemt den store interesse, der er for den danske skønlitterære scene, som virkelig blomstrer i disse år. Vi gentager succesen fra de to forrige år med Forfatterdagen 2021, hvor du lørdag d. 2. oktober kan møde Morten Pape, Mich Vraa og Eva Tind på Greve Bibliotek. 

Og op til denne begivenhed kan du helt eksklusivt høre to af de store danske bestsellerforfattere: Leonora Christina Skov, der mandag d. 30. august fortæller om sin helt nye roman og Jesper Stein, der tirsdag d. 14. september fortæller om sin prisbelønnede roman "Rampen". 

Så der er masser at glæde sig til i løbet af sommeren, som også giver mulighed for at høre operaekspert Henrik Engelbrecht fortælle om årets Opera Hedeland forestilling: Rigoletto. Det foregår tirsdag d. 10. august, også på Greve Bibliotek. 

Du kan få hele overblikket over vores begivenheder her på arrangementslisten