Ofte stillede spørgsmål efter genåbningen af biblioteket

04.08.20
Må jeg selv lede efter bøger på biblioteket? Må jeg bruge pc'er og printe? Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket? Få svaret på det og andre spørgsmål.

Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?

Ja, du kan lukke dig selv ind på biblioteket, når der ikke er personale. Læs hele nyheden om åbningen af det selvbetjente bibliotek

Må jeg opholde mig på biblioteket

Ja, du må bevæge dig på biblioteket som du vil, hvis du bærer mundbind eller visir og du kan sætte dig ved særligt afmærkede borde. Følg retningslinierne for ophold, som beskrevet ved bordene.

Skal jeg bære mundbind eller visir, når jeg er på biblioteket?

Fra 29. oktober 2020 er det pålagt alle, at bære mundbind eller visir, når man færdes rundt på biblioteket. Sidder du ved et af bordene for at læse avis, studere el.lign. er det tilladt at sidde uden mundbind.

Kan jeg bruge jeres printer og kopimaske?

Ja, du kan benytte printerne og kopimaskinerne på bibliotekerne. Følg retningslinierne for brug, som det fremgår af skiltene på biblioteket.

Kan jeg læse dagens avis?

Ja, du må godt opholde dig på biblioteket ved særligt afmærkede borde og læse avis. Følg retningslinierne for ophold, som beskrevet ved bordene.

Kan jeg slå noget op på jeres pc?

Ja, du må godt benytte udvalgte pc'ere på bibliotekerne. Da vi har færre pc'er til rådighed end normalt, henviser vi til at man kun laver korte og hurtige opslag, så alle kan komme til. Følg retningslinierne for brug, som det fremgår af skilte ved pc'erne.

Må familien opholde sig og lege i børnebiblioteket?

Ja, man må opholde sig i børnebiblioteket så længe man vil, men Piratskibet er kun åbent for een familie ad gangen og man bliver bedt om at spritte af efter sig. Legetøj udleveres ved henvendelse til børnebibliotekaren og man bliver ligeledes bedt om at spritte det efter sig.

Må jeg studere på biblioteket?

Ja, du må opholde dig på biblioteket ved særligt afmærkede borde. Følg retningslinierne for ophold, som beskrevet ved bordene.

Må biblioteket afholde arrangementer, såsom børneteater og foredrag m.m.?

Ja, bibliotekerne kan afholde arrangementer, men selvfølgelig med de retninglinjer som løbende udsendes af Kulturministeriet. Se bibliotekets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under COVID-19

Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?

For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Vi følger de officielle regler med afstand, bærer mundbind, vask af hænder, rengøring og sprit.

Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale?

Bøger og andet lånt før 12. marts, skulle afleveres inden 1. juli 2020 ellers risikerer du at skulle betale gebyr. Læs mere om aflevering af bøger lånt før den 12. marts

Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen?

Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget og kommunens krisestab, som tager smittefaren meget alvorligt. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook. Biblioteket følger Kulturministeriets retningslinjer for genåbning af biblioteker. Seneste opdatering er fra 5. oktober 2020. Her finder du retningslinjerne på Kulturministeriets områder. https://kum.dk/aktuelt/covid-19/retningslinjer-for-genaabning

Tilbage til nyhed