Ofte stillede spørgsmål efter genåbningen af biblioteket

04.08.20
Må jeg selv lede efter bøger på biblioteket? Må jeg bruge pc'er og printe? Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket? Få svaret på det og andre spørgsmål.
  1. Kan jeg selv lukke mig ind på biblioteket, når der ikke er personale?
    Fra 29. juni, kan du igen lukke dig selv ind på biblioteket, når der ikke er personale. Læs hele nyheden om åbningen af det selvbetjente bibliotek

2. Jeg har bestilt en bog som ser ud til at være på hylden. Hvorfor har jeg ikke fået besked om afhentning endnu?
    Efter vi har åbnet op for reserveringer af bøger har vi modtaget rigtig mange bestillinger. Vi arbejder hurtigst muligt for at behandle dem, men du skal forvente længere ekspeditionstid.

3. Jeg har en reservering stående, som jeg ikke nåede at afhente i marts– står den der stadig?
    Nej. Bogen har været tilgænglig fra genåbningen 18. maj til 25. maj 2020, men er nu fjernet fra reserveringshylden. Vil du stadig have reserveringen, skal du bestille den igen.

4. Jeg skulle have afleveret bøger lige efter, at I lukkede. Skal jeg nu betale?
    Bøger og andet lånt før 12. marts, skulle afleveres inden 1. juli 2020 ellers risikerer du at skulle betale gebyr. Læs mere om aflevering af bøger lånt før den 12. marts

5. Kan jeg bruge jeres printer?
    Ja, fra 18. juni 2020 har det igen været muligt at benytte printerne på Hovedbiblioteket. Følg retningslinierne for brug, som det fremgår af skilte ved pc'erne.

6. Kan jeg læse dagens avis?
    Ja, fra 26. maj 2020 kan du igen opholde dig på biblioteket ved særligt afmærkede borde. Følg retningslinierne for ophold, som beskrevet ved bordene.

7. Kan jeg slå noget op på jeres pc?
    Fra 18. juni 2020 har det igen været muligt at benytte udvalgte pc'ere på Hovedbiblioteket til korte og hurtige opslag. Følg retningslinierne for brug, som det fremgår af skilte ved pc'erne.

8. Må familien opholde sig og lege i børnebiblioteket?
    Fra 26. maj 2020 må man gerne opholde sig i børnebiblioteket, men på grund af de særlige forholdsregler er der ikke adgang til Piratskibet og alt legetøj er midletidigt fjernet.

9. Må jeg studere på biblioteket?
    Fra 26. maj 2020 kan du igen opholde dig på biblioteket ved særligt afmærkede borde. Følg retningslinierne for ophold, som beskrevet ved bordene.

10. Må biblioteket afholde arrangementer, såsom børneteater og foredrag m.m.?
    Ja, bibliotekerne kan igen afholde arrangementer, men selvfølgelig med de retninglinjer som løbende udsendes af Kulturministeriet. Se bibliotekets retningslinjer for afholdelse af arrangementer under COVID-19

11. Hvilke forholdsregler har I taget i forhold til smittefaren?
    For at minimere smittefaren er sikkerheden i højsædet på bibliotekerne og har førsteprioritet. Bibliotekerne lukker kun langsomt og gradvist op. Vi følger de officielle regler med afstand, vask af hænder, rengøring og sprit.

12. Hvornår åbner I igen – sådan rigtigt, som før coronaen?
    Det ved vi ikke. Det afhænger af Folketinget og kommunens krisestab, som tager smittefaren meget alvorligt. Følg med her på hjemmesiden og på vores Facebook. Biblioteket følger Kulturministeriets retningslinjer for genåbning af biblioteker. Seneste opdatering er fra 22. juni 2020. Hent pdf

Tilbage til nyhed