Nu finder du magasiner på eReolen Global

01.02.21
Fremover skal du bruge hjemmesiden www.ereolenglobal.dk eller appen Libby, hvis du vil læse de digitale magasiner.

Platformen RB Digital, der hidtil har været de danske biblioteksbrugeres primære indgang til digitale magasiner, fusionerede den 1. januar 2021 med den amerikanske biblioteksdatabase Overdrive, og i den forbindelse har magasinerne fået ny placering.

Fordele ved den nye platform

Måske kender du allerede eReolen Global og Libby, da det også er her, man låner de engelske ebøger og lydbøger fra eReolen, og med tilføjelsen af magasiner bliver det altså nu endnu nemmere at finde bibliotekets digitale tilbud. 

Med overgangen til eReolen Global bliver magasinerne en del af bibliotekets single-sign-on. Det betyder, at man ikke længere skal oprette eget login for at læse magasiner. Du skal blot benytte dit almindelige bibliotekslogin. Når du er logget ind på eReolenglobal.dk, vil du kunne skifte/vælge imellem materialer som ebøger, lydbøger, materialer til børn/unge og nu altså også magasiner. Vær opmærksom på, at alle ebøger og lydbøger er på engelsk. Magasinerne er primært på engelsk, men der findes også enkelte magasiner på dansk og tysk. Af danske magasiner finder du bl.a.:

  • Antik & Auktion Denmark
  • ISABELLAS
  • Vi Unge
  • Spis Bedre
  • Psykologi
  • IN

Se den fulde liste over magasiner her.

Se her, hvordan du finder magasinerne. 

Magasindatabasen på eReolen Global vil dække magasiner, der er op til 3 år gamle. 

Tidligere brugere af de to tjenester

For dig, der i forvejen bruger eReolen Global / Libby til at låne engelske ebøger og lydbøger, betyder tilføjelsen af magasinerne ingen ændringer. Magasinerne tæller ikke med i lånekvoten, og ligegyldigt hvor mange magasiner du låner, er det stadig muligt at låne to bøger ad gangen ud over magasinerne. OBS! Der arbejdes i øjeblikket på at gøre dette endnu tydeligere for i forbindelse med lån. 


Har man tidligere brugt RB Digital, skal man vænne sig til, at man ikke længere opbygger en historik på samme måde som tidligere. De lånte magasiner på eReolen Global / Libby bliver nemlig automatisk afleveret igen efter 21 dage, hvorefter de forsvinder fra din oversigt. Har man brug for at vende tilbage til et magasin, er det derfor nødvendigt at sætte det på huskelisten og genlåne det. Ved overgangen til eReolen Global / Libby mister du desuden din lånehistorik fra RB Digital. 

RB Digitals tidligere platform vil stadig være tilgængelig indtil udgangen af februar. Herefter vil det ikke længere være muligt at benytte RB Digital, men udelukkende eReolen Global / Libby.  
 

Oprindeligt skrevet af Nanna, eReolen.