På bibliotekarens natbord

For tiden ligger erindringsbogen "Verden af i går" af Stefan Zweig på mit natbord.

I disse EU-tider, med fokus på Europa og den europæiske identitet, er bogen et interessant bidrag til at få sat det historiske lidt i perspektiv.

Stefan Zweig (1881-1942) skrev "Verden af i går: en europæers erindringer" året før han og hans hustru begik selvmord i Brasilien i 1942, på flugt fra nazismens Europa.
Han fortæller anekdotisk om sit liv og møde med adskillige af datidens kunstnere og intellektuelle - man kan nævne navne som Sigmund Freud, Romain Rolland og Hugo von Hofmannsthal, og komponisterne Ferrucio Busoni og Richard Strauss.
Bogen dækker perioden fra Første Verdenskrig, mellemkrigstiden, og tiden under Hitler, og den kan læses som erindringer, som historie, og som litterært værk.

Den kan varmt anbefales.

Find den som eBog og netlydbog på eReolen, og i fysisk form på biblioteket.

• Bog

Verden af i går : en europæers erindringer (Ved Preis og Monrad)

Af Stefan Zweig (2013)
Forfatteren Stefan Zweigs (1881-1942) liv i Østrig, 1. verdenskrigs hærgen, hans liv som flygtning under nazismens forfølgelser samt om hans møder med datidens intellektuelle