Noget der ligner Villads fra Valby

Er "Villads fra Valby" udlånt, men du skal bruge en god bog til weekenden? Så se her nogle af de mange fantastiske bøger, som du kan låne på biblioteket, og som ligner historien om den opfindsomme dreng fra Valby.

Bøgerne om Villads fra Valby udkom første gang i 2009, og siden da har mange børn stiftet bekendskab med den opfindsomme Villads.
Historierne rammer lige ned i børnefamiliernes hverdag. De kan læses både af storesøster på 8 eller læses op for lillebror på 5 år. Sproget er både mundret og sjovt, og der er endda kommet en film om Villads.

Hvis Villads ikke er hjmme har du også mulighed for at låne en af de andre sjove bøger.
Her kommer to forslag til gode børnebøger, og du kan også finde inspiration i listen.

"Tiberius Tudefjæs"
Drengen Tiberius går i 0. klasse og bor sammen med sin far i et lille hus på Kastanjevej. I den første bog "Tiberius Tudefjæs stikker en løgn" skal Tiberius starte i skole, og det glæder han sig til. Lige indtil at de alle skal tegne deres familie - og den er altså ikke særlig nem at tegne, og pludselig er han kommet til at foræltte en helt anden historie om sin mor. Men der er det med løgne, at de er svære at holde styr på.

René Toft Simonsen har skrevet 7 bøger om den fantasifulde Tiberius. Bøgerne har en række korte og sjove historier om hverdagens trummerum og kan læses uafhængig af hinanden.

"Omar, Bruno og Mussa"
De tre drenge er bedste venner og altid sammen. De er gode til at finde på nye ideer og det bliver der brug forda Mussas storebror kommer til at køre en hvid kanin over. Det er Yasmins kanin og hun vil blive helt ulykkelig hvis hun finder ud af det. Omar, Bruno og Mussa prøver derfor at skaffe en ny kanin til hende, men de har ikke råd til en ny fra dyrehandleren, så Mussa får en god ide. De tre venner Omar, Bruno og Mussa må tage stilling til mangt og meget i denne sjove serie af Kristina Aamand.

Der findes fire bøger i serien er hylemorsomme og minder om bøgerne om Vitello og hans venner Møgungen og Max og Hasse.
Bøgerne består af korte historier og kan læses uafhængig af hinanden.