Bøger af Flemming Quist Møller

Jungledyret Hugos far er død

01.02.22
Forfatter og tegner Flemming Quist Møller er død 31. januar, 79 år gammel.

Flemming Quist Møller var både børnebogsforfatter, tegner, musiker, skuespiller og filmmanuskriptforfatter. Men det er måske nok hans børnebøger og fantastiske børnefigurer, vi husker ham mest for. Han debutterede med bogen Cykelmyggen Egon i 1967 og skrev Bennys badekar i 1969, Snuden i 1980 og Jungledyret Hugo i 1989. Mange af hans værker er både udkommet som bøger og tegnefilm.

Han har modtaget en række priser og udmærkelser, bl.a. Gyldendals Børnebogspris i 2006, Kulturministeriets Illustratorpris i 1983 og en Æres-Bodil i 1993 for sine animationsfilm. I 2019 blev Quist Møller tildelt Statens Kunstfonds livsvarige hædersydelse, , der tildeles kunstnere der har placeret sig afgørende for kunsten.

Se Bennys Badekar på Børnebiffen.dk

Se Cykelmyggen og Minibillen på dr.dk