Sommerbøger til de store

SOMMERBØGER TIL DE 6-12 ÅRIGE

Børnebibliotekaren har her udvalgt en håndfuld særligt gode selvlæsning- og højtlæsningsbøger om sommer og sommerferie til de store

Lars Daneskov: Frida og Fætter - skrald, støj og stinkdyr

Frida glæder sig overhovedet ikke til sommerferien, for så flytter hendes fætter ind på hendes værelse, og han er dum, har huller på sokkerne og lakrids i hele hovedet. Men måske er han ikke så tosset endda, da Fridas yndlingsbamse bliver væk, og den vilde eftersøgning går i gang!

Højtlæsning fra 6 år og selvlæsning fra 9 år

Bjarne Reuter: Historien om kongens storetå

Karl og Vida er med deres tossede farfar på sommerferie. Da de fisker en flaskepost op af Isefjorden med en ældgammel storetå støbt i kobber og et tilhørende skattekort i sender det dem på rundtur i hele Danmark efter en skat, der har været væk i 1000 år.

Sprælsk højtlæsningsbog for 5-12-årige

Katarina Mazetti: Spøgelser og spioner

Fire fætre og kusiner og et dyr - lyder det bekendt? Denne gang er børnene dog svenske og dyret en kat, men ellers kan serien om Karlsson børnene og katten Møgkat godt minde om Enid Blytons serie om De 5. De fire børn holder ferie hos distræte tante, som har sin egen ø. Hver gang de er på besøg, sker der altid en masse ting og sager - fx banditter og andre mystiske typer.

Det er en sjov og spændende serie for de 9-12 årige. Der er indtil videre 3 bind i serien.

Gayle Foreman: Frankie & Bug

Hvert år plejer Bug og hendes storebror hænge ud på stranden hele sommerferien, men i år er planerne lavet om. I stedet bliver Bug tvunget til at hænge ud med ovenboens nevø Frankie, men de to har ikke nemt ved at blive venner. Frankie vil ikke på stranden, og vil hellere prøve at opsløre en lokal seriemorder. Langsomt lærer de to dog hinanden bedre at kende, og sommeren bliver trods et par voldsomme hændelser en ret god sommer.

En skøn bog fyldt med hemmeligheder fra 10 år.

Iben Akerlie : Den sommer alting skete

Nora bliver sendt på sommerferie hos sin mormor, som bor langt ude i en skov. Alt tegner til at det bliver den kedeligste sommerferie nogensinde, indtil drengen Abbas med de smukke grønne øjne dukker op. De to børn tager på opdagelse i skoven, og opdager at ikke alle folk er lige rare. Selv Noras mormor holder på en hemmelighed, som har med Abbas at gøre.

En fin bog om kærlighed og venskab fra 10 år

Materialer