Sommerbøger til de små

SOMMERBØGER TIL DE 0-6 ÅRIGE

Børnebibliotekaren har her udvalgt en håndfuld særligt gode billedbøger om sommer og sommerferie til de mindste

Hvis man kun skal have én bog med på ferien til de små, så er Alle tiders bøger som vi læser i ferien et godt bud. Den rummer nemlig adskillige gode historier med kendte børnebogskarakterer som Mimbo Jimbo, Vitello, Rita og Krokodille og mange flere. 

Fra 3 år

Annika Leone: Bare numser på stranden og Bare numser på camping

Serien om pigen Mira er rigtig fin og sjov - og man lærer ét og andet om forskellige kropstyper. I disse to bøger er Mira på ferie med sin familie. I Bare numser på stranden er familien i Italien, og kommer til at besøge en ganske særlig slags strand. I Bare numser på camping har familien katten Lakrids med, og det bliver en begivenhedsrig tur, da den stikker af.

Bøgerne er fra 3 år

Tomas Lagermand Lundme: Noah og Alberte og en meget farlig ferie

Noah er på ødegårdsferie i Sverige. De voksne synes, at det er dejligt, men Noah keder sig! Da Alberte dukker op, ved Noah ikke rigtig om han gider lege med hende, for hun er bare en lille unge, synes han.

En hyggelig og vittig historie om at kede sig og få en god ven.

Fra 4 år

Hanne Kvist: Charterferie

Hele familien skal på kanotur, men drengen drømmer om at komme på rigtig charterferie. Han tager selv ud til lufthavnen, og til alt held er der en familie, som tager ham med til sydens sol, swimmingpools og all inclusive.

En sjov bog om at holde ferie på sine egne præmisser

Fra 4 år 

Materialer