Gode links til din opgaveskrivning

Da du ikke kan bruge det fysiske bibliotek før tidligst den 18. maj 2020, giver bibliotekarerne på Greve Bibliotek deres bud på gode online databaser, hvor du kan hente informationer og som ikke kræver betaling. Kig også i menuen eBiblioteket her på siden. Her finder du databaser som biblioteket har adgang til og som du også kan benytte frit.

Går du på Greve Gymnasium, har gymnasiebibliotekaren lavet en liste med ressourcer.

Det er også muligt at booke hende til vejledning i HangoutMeet, hvis du er studerende på Greve Gymnasium.

Gode links og databaser til din opgave:

Danmarkshistorien online

Gyldendals og Politikens Danmarkshistorien online. Altid frit tilgængelig.

Dansk Kolonihistorie

Undervisningsmateriale om Dansk Kolonihistorie lavet af Det Kgl. Bibliotek

Dansk Kvindehistorie

Til dem der skriver indenfor dansk kvindehistorie. Det er Kvinfo der står bag – altid fri adgang

Dansk Litteraturhistorie Online

Gyldendals danske litteraturhistorie online. Altid frit tilgængelig.

Statistikbanken

Danmarks Statistik står bag siden. Altid frit tilgængelig.

Gamle aviser fra Danmark

Det er Det Kongelige Bibliotek der står bag. Altid fri adgang til dem der er 100+ år gamle

Amerikansk Udenrigs- og sikkerhedpolitik

Facebookside for Philip Chr. Ulrich, der laver analyser og holder foredrag om amerikansk politik. Tilbyder at komme med ekspertudtalelser eller henvisninger til artikler hvis man har spørgsmål til ham.
(Tilbuddet kun gældende indtil SRP er afsluttet)

Open Text Book Library

Lærebøger på engelsk, mest naturvidenskabeligt områder, men også lidt humaniora og samfundsvidenskab.

Rice Universitys Open Stax

Lærebøger på engelsk. College-niveau, svarende til 3.g/bachelor ift. det danske uddannelsessystem.

WikiBooks - Open books for an open world

Fagbøger på engelsk inden for alle mulige emner.

World Factbook

Faktuelle oplysninger om alle lande. Det er CIA der står bag siden.

Project Gutenberg

Find gamle bogklassikere som ikke længere er bundet af ophavsret. Også danske f.eks Herman Bang. Man kan hente i forskellige formater – henter man ePub kan de læses som alm. ebog på iPad i Bøger app’en

Gale Reference Complete

Der er lavet en aftale med Gale, som har valgt at give fri adgang til en række databaser indtil 30. juni 2020.

Pakken indeholder National Geographic Virtual Library, Gale OneFile, Gale In Context, Gale Interactive, Gale Literature og Gale e-bøger med 1.900 titler.
Man kan læse mere om databaserne her: https://www.gale.com/intl/databases/gale-reference-complete-schools

Password: denmark