Forfatter Iben Mondrup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 20:30
Pris
40 Kr
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Voksenarrangementer

Forfattersamtale med Iben Mondrup om romanen ’Vittu’

29.11.22
Kom til forfattersamtale med Iben Mondrup om romanen ’Vittu’, der handler om bortadoptionen af en grønlandsk dreng til Danmark.

Vitus er fem år, da han bliver adopteret af fotografen Alice og embedsmanden Stig. Alice er fascineret af Vitus og har en drøm om at gøre en forskel for et trængende barn. Hun knytter sig hurtigt meget tæt til sin søn i en blanding af omsorg og fotografisk leg. Men Vitus kommer med ar på sjælen, og legen med adoptivmoren udvikler sig. Grænserne bliver flydende eller ophæves, og et psykologisk spil om kærligheden og tilhørsforhold kan begynde.

Bortadoptioner fra Grønland

’Vittu’ er den selvstændige fortsættelse på ’Tabita’, om to grønlandske børn, der bliver adopteret af et dansk ægtepar og taget med til Danmark. Samtalen handler om en periode i den dansk-grønlandske historie, hvor det ikke var usædvanligt, at børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre lemfældigt. Det havde store konsekvenser, ikke mindst for børnene.

Om Iben Mondrup

Iben Mondrup er født i 1969 i København, men er opvokset i Grønland i hhv. Qasigiannguit, Qeqertarsuaq og Nuuk. Det har præget hendes liv og forfatterskab især. Som attenårig rejste hun til Danmark og uddannede sig siden på Det Kongelige Danske Kunstakademi, hvorfra hun i 2003 dimitterede som billedkunstner. Hun har skrevet otte romaner og modtaget flere priser.

Bemærk, at fotografering af arrangementet kan forekomme til brug i PR-øjemed. Læs Greve Kommunes retningslinjer for offentliggørelse af billeder og film: Offentliggørelse af billeder og film | Greve Kommune

Støttet af Statens Kunstfond

 

 

Materialer