Læs for Livet

Giv dine bøger nyt liv - donér dem til Læs for Livet

Lad andre få glæde af dine børne- og undomsbøger

Hvis dine hylder derhjemme flyder over med børne- eller ungdomsbøger, som I ikke bruger længere, så er der mulighed for at give dem nyt liv ved at donere dem til organisationen Læs for Livet.

Læs for Livet samler bøger ind til børn og unge, der er anbragt uden for hjemmet, og Greve Bibliotek er et af indsamlingsstederne. Det betyder, at du kan tage dine gode, brugte børne- og ungdomsbøger med, næste gang du skal på biblioteket og aflevere dem til personalet til dette særlige formål.

Bøgerne bliver sendt videre til Læs for Livet og derfra ud til døgninstitutioner, børnehjem, krisecentre og andre steder, der huser udsatte børn.

Forbedrer udsatte børns livskvalitet

Læs for Livet er en non-profit-organisation stiftet i 2012, og grundtanken er at forbedre udsatte børn og unges livskvalitet og støtte deres muligheder for at bryde den sociale arv ved at give dem adgang til gode bøger og skabe lyst til at læse.

Organisationen er stiftet af Rachel Röst, der er børnebogsforfatter og cand.mag. i litteraturvidenskab.

Siden sin start har Læs for Livet sørget for, at over 25.000 bøger er kommet ud til socialt udsatte børn og unge, og Rachel Röst har modtaget Benny Andersens børnepris, Børnesagens pris og Klods Hans Prisen for sit arbejde med Læs for Livet.

Bøger, der doneres, skal helst være af god kvalitet - hele og pæne - så de inviterer til læselyst hos de børn, de kommer ud til.

Du kan være med til at give dit bidrag på Greve Bibliotek i Portalen, hvor Læs for Livet-reolen er stillet op. Der kan selvfølgelig også doneres bøger i Tune. Her afleveres de til personalet, som vil sørge for, at de kommer videre til Læs for Livet.