Litteraturoplevelser for daginstitutioner 0 - 6 år

Litteraturoplevelser:

Vi læser højt fra bibliotekets allerbedste billedbøger og laver aktiviteter, hvor børnene fordyber sig i de gode fortællinger.

Temaet skifter, og vi lægger datoer op for jeres besøg, som skal bookes på forhånd:
Vi starter kl. 9.30 og aktiviteten slutter efter en lille times tid, så I kan nå hjem til frokost. I er selvfølgelig også velkomne til at blive og spise madpakker i børnebiblioteket.

Ved aflysninger: skriv gerne til boernebiblioteket@greve.dk

Litteraturoplevelsen i maj og juni: Rimede dyr, vi selv finder på! 

Børn i alle aldre i Greves daginstitutioner kan komme og høre små rimede fortællinger om dyr og fantasi. Efter højtlæsningen skaber vi med papir, lim og farver nye eller kendte dyr.  
Hvilke dyr rimer på hinanden, og hvad sker der, hvis løven får zebrastriber eller koen får grisens hale? Med afsæt i dyr, bruger vi sprog og krea til at vække fantasien og skabe sjove sammensætninger.  

Vi vil gerne beholde børnenes værker til en stor dyre-rime-udstilling, som vi fejrer med en flot fernisering tirsdag d. 20. juni kl. 16, hvor børnene kan komme med deres forældre og se udstillingen blive afsløret. Vi sender invitation og mere information senere! 

Vi kommer med ideer til bøger med rim og dyr og fantasi, som I kan låne med hjem efter besøget og har også bud på aktiviteter til endnu mere fordybelse i emnet. 

Book en dato her

Potpourri af bøger

Nåede I ikke at opleve en tidligere Litteraturoplevelse? Lån vores Litteraturkasse med alt I skal bruge til selv at lave en højtlæsning med aktiviteter i jeres institution. Bestil kassen her Søg | litteraturkasse | Greve Bibliotek  

Marts og april - At være for lille

Vi har forberedt et nyt tema til jer med børn i alderen ca. 2½-4 år, altså de store vuggestuebørn og mindste børnehavebørn.
Temaet kalder vi ”At være for lille”, og handler om at være for lille til at knække træstammer, men stor nok til at blive alene hjemme.
Vi læser Hanne Kvists ”Lille Nø og Mindste Mo”, som handler om to elefanter, som bestemt ikke er de største i flokken. 
Bagefter laver vi en aktivitet med børnene, hvor de skal sortere elefanter i mange størrelser.
Book et forløb her 

Kæmpe fod maser mennesker

 

Nåede I ikke at opleve en af Litteraturoplevelse? Lån vores Litteraturkasse med alt I skal bruge til selv at lave en højtlæsning med aktiviteter i jeres institution. Bestil kassen her Søg | litteraturkasse | Greve Bibliotek 

 

 

 

 


 

 

Materialer