Populære puslespil

16.01.20
Vi har efterhånden en pæn stor samling puslespil til udlån, og specielt dem af Jan Van Haasteren er meget populære

Jan van Haasteren er en hollandsk tegner, der begyndte at tegne puslespil for det hollandske firma Jumbo tilbage i 1980'erne - med meget stor succes. 40% af alle de puslespil Jumbo sælger i dag er tegnet af Jan van Haasteren.

Jan van Haasteren var oprindeligt ansat i Walt Disney koncernen og tegnede til Anders And, men valgte altså en anden spændende levevej.

Han er kendt for at lave tegninger fyldt med små, skæve indfald. Der er puslespil med hans sjove tegninger fra 150 brikker og op til 5.000 brikker. Hans puslespil er forholdsvist nemme at lægge, fordi man ofte kan finde netop den brik man sidder med på billedet for forsiden af æsken og dermed have en ide om, hvor den ca. skal være.

I modsætning til normale puslespil, der måske er et fotografi af et flot landskab, så indeholder Jan's tegninger meget humor. Du kan derfor i hver eneste puslespil finde masser af mærkelige situationer, der kan få dig til at trække på smilebåndet.

På hans puslespil er der altid særlige kendetegn. For eksempel kan du som regel finde en haj-finne, julemanden og Jans selvportræt på motiverne. Faktisk er der mere end 40 særlige karakteristika, der går igen i puslespillene.

Hans første puslespil blev fabrikeret af Jumbo i 1980’erne. I starten var Jumbo ikke så begejstret for de detaljerede tegninger, som de ikke mente egnede sig til puslespil, men heldigvis kom de på bedre tanker!

Der kommer hvert år nye puslespil skabt af Jan van Haasteren. Selv nyder han ikke at lægge puslespil, men ind imellem hjælper han sin kone med at få lagt brikkerne rigtigt på plads. Ellers bruger han tiden inden puslespillet skabes med at tegne de skøre tegninger, som vi elsker.

Se alle puslespil vores af Van Haasteren her