På bibliotekarens natbord

Til min ferie har jeg lånt "Stålets vilje, af Joe Abercrombie

Stålets Vilje er første del af Joe Abercrombies trilogi ’Den Første Lov’. Her møder vi den hårdføre barbar Logen Nifinger, den invalide torturmester Sand dan Glokta, den selvglade fægter Kaptajn Jezal dan Luthar og ikke mindst troldmanden Bayaz.

I Unionens smukke hovedstad Adua er alt på overfladen, som det plejer. Både adelen og de lavere klasser ser frem til den x-faktorlignende fægteturnering Udfordringen, hvor vinderen hyldes som en superstjerne. Jezal dan Luthar, kaptajn i kongens livgarde, er i hård træning inden turneringen, hvilket det forkælede overklasseløg finder meget ubehageligt. Bag byens glitrende facade kidnapper Glokta fra Inkvisitionen påståede statsfjender for sine overordnende. Glotka selv er tidligere vinder af Udfordringen, men tortur under et årelangt krigsfangenskab har ødelagt hans krop og sind, og nu udsætter han andre for, hvad han selv har lidt under i sit fangenskab.

Imens trækker det op til krig. Både sydfra fra det mellemøstlige Gurkhul Imperium og fra barbarerne i Nordmarken. Parallellerne til virkelighedens storpolitik er tydelig, men tag ikke fejl. Abercrombie skriver medrivende fantasy, som er fuld på højde med George R. R. Martins serie ’En sang om is og ild’.

Joe Abercrombie er født i 1974 har udover ’Den Første Lov’–trilogien skrevet tre selvstændige romaner i samme univers. Derudover har han skrevet en anden trilogi kaldet "Det splintrede hav" i et andet univers, og som er skrevet til en lidt yngre målgruppe.