Noget der ligner Van Gogh

Der er ikke noget, der ligner den oplevelse, det er at betragte Van Goghs kunstværker, som vi for nylig har haft lejlighed til på Arken. Men læs alligevel med her, hvis du vil have mere Van Gogh

Som alle andre store kunstnere er den hollandske maler Van Gogh (1853-1890) uforlignelig og helt sin egen. Det samme gælder for bibliotekets materialer om kunstneren: De findes også i helt egenartede former, så udover det mere traditionelle udstillingskatalog, som vi netop har modtaget, har vi både film, tegneserier og spil, som kan introducere os til kunstnerens liv og værk.

Filmen, Loving Vincent, består af håndmalede malerier, således at vi som publikum befinder os helt inde i Van Goghs værker. Det er en rørende film, der undersøger de omstændigheder, som Van Gogh døde under. Filmen findes også på Filmstriben og blev ligeledes vist ifm. Arkens udstilling.

Tegneserien, Vincent, er en biografisk graphic novel, der følger Van Goghs liv og kunstneriske virke. Tegningerne er enkle og naivistiske, og fortællingen bevæger sig frem i et tempo så dejlig roligt, at man kan nå at komme i tanke om de malerier af kunsteren, som tegningerne lægger sig op ad.

For børnene er der bogen Van Gogh for børn, der blandt andet indeholder en cd-rom, så man igennem spil og opgaver kan blive klogere på Van Goghs liv.

Af Greve Bibliotek ( )
27.02.19