Litteratursiden - nu med børnebøger

Voksne er en stor inspirationskilde til børns læsning. Nu formidler Litteratursiden.dk børnebøger til forældre og andre voksne, der savner inspiration til, hvad deres børn kan læse og til højtlæsning.

Børn læser mindre i fritiden, end de gjorde for bare ti år siden, og faldet er størst mellem 5. og 6. klasse. Ifølge undersøgelser er det særligt mødre, som vælger børnenes bøger. Mange mødre - og bedstemødre - bruger Litteratursiden, og de kan lade sig inspirere her, da de både har stor indflydelse på deres børns læseevner og på deres interesse for den lystbetonede læsning. Det har fædre, bedstefædre og andre voksne naturligvis også.

Gennem litteraturen lærer børn at sætte sig i andres sted og forstå deres eget liv og følelser. Men læsning gør ikke kun børnene til klogere og mere empatiske væsner. Den kan også bidrage til at mindske den stressfølelse, der kan følge med et moderne børneliv. Sidst, men ikke mindst, er det sjovt, rørende, fortryllende, berigende og magisk at læse en god bog, sammen eller hver for sig. 

På børnesiden kan du finde inspiration til børns læsning med anmeldelser, artikler og lister med gode børnebøger. Klik på bøgerne for at læse vores anmeldelser og lån dem på biblioteket eller køb dem til en du holder af. God fornøjelse og rigtig god læselyst!

Billedtekst: Forsidebillede fra de grimme børn af Kim Fupz Aakeson og illustreret af Rasmus Bregnhøi. Lån bogen her

Litteratursiden - nu med børnebøger

01.03.19